Fölbedömningar
5 juli 2020 13:03
Ridsportplus

Föl efter Suarez och Contendro toppade i Halland

ExtravisningÅrets fölbedömningar drog igång under lördagen med en extra fölvisning i regi av Halländska Hästavelsföreningen. Här toppade ett gångartsföl efter den just nu populäraste dressyrhingsten bland uppfödarna. Bästa hoppfölet, som var efter Contendro, fick en nia på exteriören.

Föl efter Suarez och Contendro toppade i Halland
Det ännu odöpta hoppfölet med modern Cortina. Foto: Yvonne Karlsson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Årets fölbedömningar står för tröskeln och under lördagen hölls den första i regi av Halländska Hästavelsföreningen. Det var en extra fölvisning med totalt 19 föl, varav 6 dressyrstammade och 13 hoppföl födda före 13 juni.

    Högst bedömda hoppföl blev en ännu odöpt fölunge (e Contendro u Cortina e Caretino, uppf/äg Ingemar och Monica Nilsson) som fick 9 på exteriören, 7 på skritten, 7,5 på traven, 7,5 på galoppen och 8 på allmänt intryck. Summan blev 24,3 och 81,1 procent.

    Högst bedömda gångartsföl blev den lille fuxhingsten Sandås SWAG (e Suarez u Sandås Sebago e Scolari, uppf/äg Ann-Katrin Winter) som fick 8 på exteriören, 7 på skritten, 8,5 på traven, 8,5 på galoppen och 8,5 på allmänt intryck. Summan blev 24,5 och 81,7 procent.

    Sandås Swag
    Bästa gångartsfölet Sandås SWAG med modern Sandås Sebago. Foto: Yvonne Karlsson

    Halländska Hästavelsföreningen ska ha sin ordinarie fölbedömning 8-9 augusti.
    – Denna extra visning görs för att ge de tidigt födda fölen en rättvis chans att visa sig i sin bästa form innan de hunnit växa ur fölstadiet till ordinarie visning, förklarar bedömningsledaren Aja Blomberg.

    I mitten av augusti drar fölbedömningarna i gång på allvar och ett 25-tal bedömningar väntar de närmaste veckorna. Ridsport rapporterar i vanlig ordning från alla.

    Fullständiga resultatlistor

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden