Hoppning
6 december 2020 18:52

Mathilda Hanssons magiska finalhelg – svenska framgångar i Baltic Cup

InternationelltDen här helgen har det hoppats finaler i Baltic Cup med många svenska framgångar. 11-åriga Mathilda Hansson tog inte mindre än två totalsegrar.

Mathilda Hansson har haft en framgångsrik helg när det reds finaler i Baltic Cup i Danmark. Foto: Privat

Finalen i årets Baltic cup har ridits under Riders Cup i Herlufmagle, Danmark, den här helgen.

11-åriga Mathilda Hansson, som vann SM för B-ponnyer tidigare i år, lämnar Danmark med inte mindre än två totalsegrar och två Grand Prix-segrare i den populära serien.
– Det känns jättekul. Nu ska vi fira lite med familjen, säger hon.

Skåneryttaren vann totalt med B-ponnyn Stings Yaris, som också ingick i det svenska segerlaget och var femma i GP-hoppningen.

Med C-ponny Unsphinx d’Hurl’Vent ingick hon också i det segrande laget och vann GP-klassen och tog hem sin andra totalseger i Baltic Cup.

Individuell seger

Som om detta inte var nog vann hon en individuell seger med sin D-ponny Diamond och ingick även med honom i det vinnande laget.
– Jag är gladast över segern med Diamond och Unsphinx d’Hurl’Vent, säger hon.
– Nu blir det lite vintervila innan vi börjar nästa år i vecka 3 med Baltic Cup.

Det blev även andra svenska framgångar, bland annat vann Linn Arvidsson serien för children totalt.

Svensk GP-seger

På lördagen vann Philip Svitzer juniorernas Grand Prix-hoppning över 1,40-hinder tillsammans Exclusief som en av fyra dubbelnollor. Här kom Ingemar Hammarström fyra med Captain Sparrow 5.