Hoppning
6 september 2020 10:07
Ridsportplus

Ingemar Hammarström GP-segrare på Baltic Cup

Baltic CupDet blev fullträff direkt i 1,40-debuten för Ingemar Hammarström med nya stjärnan Lacroix på Baltic Cup i danska Herlufmagle under lördagen. "Jag är riktigt glad för den här hästen", säger den regerande svenska mästaren.

Ingemar Hammarström GP-segrare på Baltic Cup
Ingemar Hammarström och Lacroix. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Ingemar Hammarström blev nyligen svensk juniormästare utomhus i Falsterbo och är även regerande svensk mästare inomhus med Captain Sparrow 5 (val f-07 e Cormint I-Barnaul xx, uppf Pohling Manred, äg Mitt Hjärta Hästsport & Hälsocenter), ”Captain” – en häst han tycker väldigt mycket om. Nu ökar dock konkurrensen från stallkompisen Lacroix (val f-11 e Marius Claudius-Ogano Sitte, uppf Jan Wuytack), som under lördagen drämde till med en fullträff i junior-GP-klassen på Baltic Cup i danska Herlufmagle.

  Det var dessutom i 1,40-debuten med den blivande stjärnhästen som Ingemar Hammarström har haft i stallet sedan i maj.
  – Det kändes riktigt bra. Det var jag och två danskar till omhoppning, och jag red en bra omhoppning. Jag tog några tajta svängar och testade lite, säger Ingemar Hammarström, som gick segrande ur tätstriden med nära nog två sekunders tidsmarginal.

  Den välhoppande valacken har tidigare tävlats av Linnea Ericsson-Carey och Ingemar Hammarström tränar sedan förra året för Shane Carey, något som har lyft ekipaget till nya höjder. Efter att ha ridit in sig på Lacroix och klättrat i klasserna, nu senast med en tredjeplats i 1,35 i Malmö, var det dags att ge sig in i 1,40 på Baltic Cup.

  Om fullträffen är ett tecken inför framtida stordåd är Ingemar Hammarström dock försiktig med att uttala sig om.
  – Det är svårt att säga, vi får se hur vi passar med varandra. Men just nu känns det riktigt bra. Jag är riktigt glad för den här hästen.

  Hur skiljer sig Lacroix från Captain?
  – Han är en annan typ av häst och olika hästar kräver olika ridning, men jag har börjat lära mig en del på honom nu. Det som skiljer är väl egentligen att Lacorix är lite lättare att reglera fram och tillbaka, medan det är viktigt att hålla flytet med Captain. Lacroix är väldigt bra i sin kropp, och det är ett stort plus tycker jag.

  Ingemar Hammarström fick tillsammans med Janelle Larsson ”Malin Baryard Scholarship”  förra året och är i egenskap av stipendiat även en del av Team H&M i år. Huruvida detta kan komma att permanentas är han dock förtegen om.
  – Det vågar jag inte uttala mig om.

  Coachar småsyskonen

  Även om han själv har ridit klart på Baltic för den här gången, är det mycket kvar att stå i. Både lillasyster Ellen Hammarström och lillebrorsan Adam Hammarström startar under söndagen och Ingemar är kvar på plats för att coacha. Ellen startar GP-klassen med Ingemars EM-guldponny Ocean Des As och han tycker att de börjar bli ett sammansvetsat team.
  – De börjar rida ihop sig. De är ute för att lära sig och jag tycker det blir bättre för varje gång.

  Är Adam nästa Ingemar?
  – Det får vi se, han är bara åtta år, men han har ridit väldigt bra i helgen.

  Näst på tur i tävlingskalendern står Henriksdals ”Världs Ände Grand Prix” som går av stapeln nästa helg.
  – De har väldigt bra tävlingar och vi vill gärna passa på att åka dit.

  GP-klassen i Herlufmagle bjöd på 18 starter där Lucas Arvidsson var andre bäste svensk. Han knep fjärdeplatsen med hästen Indiana efter omhoppningsdanskarna. Femma var Philip Svitzer med Exclusief, som vann GP-klassen på Baltic Cup i danska Fredensborg i början av augusti.

  Resultatlista junior-GP Baltic Cup.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden