Dressyr
25 juli 2022 17:00

Inget VM för Henri Ruoste

VM i HerningDen finländska dressyrstjärnan Henri Ruoste missar VM i Herning. Hans topphäst Kontestro DB har stått med feber i omgångar i mer än två veckor.

Inget VM för Henri Ruoste
Henri Ruoste och fina Kontestro DB kommer inte till start vid VM i Herning. Foto: Roland Thunholm

På sin Instagram meddelar Henri Ruoste den tråkiga nyheten. En vecka efter att han och Kontestro DB (val f-10 e Contendro I-Cassini II) varit i Aachen och gjort fantastiska resultat, trea i både GP och GP Special samt femma i GP Kür, fick hästen feber.

Trots insatser från veterinärer har man inte riktigt fått ordning på varför hästen har haft febertoppar och vågar därför inte chansa på att åka med honom till något mästerskap. I stället får han vara ute i hagen och vila upp sig.

Henri har även sin andra häst Rossetti (val f-08 e Romanov-Midt West Ibi Light) kvalad för VM. Men ekipaget har bara gjort en start i år och han anser att det därför inte är rättvist mot hästen att ta den till VM.

Henri och Kontestro DB slutade på sjätte plats vid EM i Hagen förra året och var även med vid OS i Tokyo. Henri Ruoste är sedan många år är bosatt i Tyskland tillsammans med sin fru och deras son och driver där en omfattande utbildnings- och försäljningsverksamhet.

Henri
Medan Kontestro njutningsfullt rullar sig berättar Henri Ruoste på sin Instagram Story att det inte blir något VM för ekipaget.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden