Dressyr
12 maj 11:34

En Vogue skadad – Carl Hester kan missa VM

SkadadCarl Hester ställer in den planerade tävlingen denna vecka eftersom En Vogue är skadad. Hur det blir med VM är ännu oklart.

En Vogue skadad – Carl Hester kan missa VM
En Vogue och Carl Hester vid OS i Tokyo. Foto: FEI/EFE/Kai Försterling

Med början i dag, torsdag, skulle Carl Hester och En Vogue ha tävlat på Hickstead Premier League. Carl Hester har tidigare tillkännagivit att han ska tävla på hemmaplan för att stötta de brittiska tävlingsarrangörerna, men nu fick alltså tävlingen inte se honom på plats.

– Han skadade sig i förra veckan och behöver lite ledigt. Det är extra jobbigt den här tiden på året när jag vill sätta igång, men jag vill inte stressa honom. Det är bara olycklig timing, säger Carl Hester till Horse & Hound.

Ekipaget tog lagbrons vid OS i Tokyo, och lagsilver i EM samma år.

Det var Charlotte Dujardin som gav En Vogue till Carl Hester. Med Carl Hester i sadeln tävlade hästen för första gången hösten 2020. Nu är frågan om ekipaget kan vara i form till obs-tävlingarna i juni-juli.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden