Körning
22 augusti 2022 15:05

Svenskt silver på ungdoms-EM i körning

MästerskapRedan 2018 tog Linnea Kristiansen guld på ungdoms-EM i sportkörning - i årets version av mästerskapet fick hon med sig ännu en medalj, nu i silver. Det svenska laget slutade fyra.

Svenskt silver på ungdoms-EM i körning
Linnea Kristiansen körde hem ett silver på ungdoms-EM med fuxstoet Lady Lexington. Bilden är från när de tog SM-guld 2021. Foto: Eva Österlund

När EM i sportkörning för unga kuskar inleddes med dressyr i Ungern i förra veckan låg Linnea Kristansen och hennes Lady Lexington (sto f -10, e Lissaro-Londonderry, uppf Martin Dieckhoff) i topp i U25-klassen på häst.

I maratonmomentet slutade ekipaget åtta, men lyckades ändå behålla ledningen inför den avslutande konkörningen – där blev det en niondeplats, vilket totalt räckte till en silvermedalj.

Även Oliver Sternhag/Brännornas Davinci och Elise Strauss/Sir James körde i U25-klassen, men med ponnyer. Här blev det en femteplats för Elise och niondeplats för Oliver.

Bland juniorerna startade Victoria Persson/Stackarps Jalisco och Saga Pettersson/Mintus, som båda slutade i mitten av resultatlistan. I childrenklassen blev det en sjundeplats för Ella Thorén och hennes Flash. Det svenska laget körde in på en fjärdeplats.

Resultat
Arrangörens webb

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden