Fälttävlan
20 mars 2013 14:03

Tyskt topplag till årspremiär

Tyskland har ambitionen att försvara fjolårets seger och har ett topplag på plats när årets nationstävlingar i fälttävlan inleds i franska Fontainebleau till helgen.

Tyskt topplag till årspremiär
Tyskland vann totalt och i fjolårets avslutning i Boekelo, Holland, medverkade fr v Michael Jung, Bettina Hoy, Julia Krajewski, Ingrid Klimke och Chef d’Equipe Hans Melzer. Jon Stroud

Tyskarna lämnar inget till slumpen utan sänder mycket rutinerade ekipage till helgens årspremiär. Den totala målsättningen är att försvara segern från fjolåret när det var premiär för nationstävlingar i fälttävlan.

Tysklands chef d´equipe Hans Melzer har många fullgoda ekipage att välja på. Han toppar premiären med den regerande olympiska, världs- och europamästaren Michael Jung som tar med sig La Biosthetique Sam FBW och Leopin FST till Frankrike. Jung kompletteras av sina  London OS-kompisar Sandra Auffarth och Dirk Schrade samt Andreas Dibowski, Kai-Steffen Meier och Frank Ostholt.

Frankrike, Storbritannien, Irland, Italien, Holland, Nya Zeeland och Spanien räknar också med att ha lag till årets nationstävlingar skriver FEI i ett pressmeddelande inför premiären.

Tävlingarnas hemsida

FEI Nations Cup™ Eventing 2013
1 Fontainebleau (FRA) 21-24 March
2 Houghton Hall (GBR) 23-25 May
3 Strzegom-W (POL) 30 May-2 June
4 Aachen (GER) 25-30 June
5 Montelibretti (ITA) 21-23 September
6 Waregem (BEL) 26-29 September
7 Boekelo (NED) 11-14 October 2013

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden