Dressyr, Ridsport Play
28 april 2023 17:38
Ridsportplus

Kolla klippet: Alizée Froment tar över världsettans Grand Prix-häst

InternationelltNär inte världsettan Jessica von Bredow-Werndl kunde få "Dundee" att trivas på tävlingsbanan inledde hon ett samarbete med frihetsdressören Alizee Froment. "Jag tror de båda kan bygga upp ett fantastiskt partnerskap," säger dressyrryttaren. Här kan du kolla in en film när Alizee Froment arbetar med den svarta skönheten.

Kolla klippet: Alizée Froment tar över världsettans Grand Prix-häst
Med bara en halsrem får Alizee Froment "Dundee" att göra en näst intill perfekt piaff.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Dressyrens tyska världsetta Jessica von Bredow-Werndl och 11-årige valacken Dundee fick inte riktigt till det på tävling. 
    – Vi har byggt upp honom till Grand Prix-nivå, men han är inte den enklaste att tävla med, berättar dressyrryttaren för Ridsport. 

    Nu handlar det mycket om att bygga om en bubbla kring honom där han kan känna sig säker. Alizée Froment.

    Sedan tidigare har hon då och då samarbetat med frihetsdressyrstjärnan Alizée Froment, och det var till henne världsettan ringde när hon insåg att något behövde göras med den kapable men mycket känslige hästen. 

    – Jag tror att han och Alizée kan bygga upp ett fantastiskt partnerskap. Så jag vill ge det en chans, och jag vet redan att det var ett riktigt bra beslut, fortsätter Jessica von Bredow-Werndl.

    Äger tillsammans

    Nu äger de båda ryttarna hästen tillsammans och det är möjligt att det blir en försäljning i framtiden. Det är Alizée Froment som tränar hästen.
    – Jag accepterade utmaningen att träna hästen. Det är en fantastisk möjlighet för mig och jag kan komma vidare i min förståelse för hästar genom att arbeta med honom, säger Alizée Froment.

    – Han är extra känslig och det har hindrat honom från att visa vad han kan på tävling. Nu handlar det mycket om att bygga om upp en bubbla kring honom där han kan känna sig säker, fortsätter hon. 

    Arbete utan huvudlag

    Alizeée Froment har lagt upp filmklipp på sina sociala medier där hon visar hur hon arbetar hästen utan huvudlag, men med en halsrem, och bland annat gör piaff.

    För den svenska publiken är Alizee Froment kanske mest känd för sina framträdanden i Friends arena under Sweden International Horse Show. 

    Se filmklipp när Dundee tränas nedan. 

     
     
     
     
     
    Visa detta inlägg på Instagram
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    Ett inlägg delat av Alizée Froment Official 🌸 (@alizeefroment)

     

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden