Hoppning
28 maj 2023 16:08

Grand Prix-seger för Rolf-Göran Bengtsson i Danmark

InternationelltRolf-Göran Bengtsson såg till att den svenska nationalsången återigen spelades vid en prisutdelning på det trestjärniga meetinget i danska Uggerhalne på söndagen.

Grand Prix-seger för Rolf-Göran Bengtsson i Danmark
Rolf-Göran Bengtsson och Zuccero, dagens treor. Foto: Roland Thunholm

Rolf-Göran Bengtsson och Zuccero (HOLST hingst f 2012 e VDL Zirocco Blue-Caretino 2, uppf/äg Holsteiner Verband) var ett av två ekipage som levererade två felfria rundor i den utslagsgivande klassen.

Han har den försiktighetsgrad en världshäst behöver och samtidigt är han modig.

Rolf-Göran Bengtsson om Zuccero.

Det var den andra svenska segern på meetinget då Peder Fredricson vann en 1,50-klass på lördagen.

– Det var svårt byggt idag, både tekniskt och ridmässigt. Hinder långt ut i hörnen och en trippelbarr med sex lite öppna steg ner mot kombinationen exempelvis. Jag satsade inte fullt i omhoppningen, tänkte mer säkert felfritt utan att slösa med tiden, säger Rolf-Göran Bengtsson till Svenska Ridsportförbundet.

Höll hela vägen

Taktiken höll hela vägen och det svenska ekipaget vann den nästan 50 ekipage stora klassen med ungefär 140 000 kronor i prispengar till segraren.

– Han är en perfekt kombination. Han är ridbar, han har en sån överblick över situationen, han har den försiktighetsgrad en världshäst behöver och samtidigt är han modig. Hittills har han gjort allt det vi har bett honom om, och relativt enkelt. Känslan idag var också ett bra besked nu när vi ska stegra svårighetsgraden lite, fortsätter Rolf-Göran Bengtsson säga till Svenska Ridsportförbundet.

Även på åttondeplats blev det svenskt i klassen. Detta genom Douglas Lindelöw/Charlie’s Way.

Tidigare under det danska meetinget reds första omgången av EEF Nations Cup, Norra gruppen. Där slutade Zuccero på 0+4 fel.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden