Hoppning
28 maj 08:55

Världens bäste Hansson WL tillbaka i vinnarform

InternationelltDe var världens bästa ekipage 2018. Nu är Peder Fredricson och Hansson WL tillbaka på tävlingsbanorna med besked.

Världens bäste Hansson WL tillbaka i vinnarform
Peder Fredricson och Hansson WL. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Tillsammans har Peder Fredricson och Hansson WL (SWB val f 2008 e Hip Hop-Iowa, uppf Walltorps Lantbruk, äg Måsel AB och Astrid Ohlin) vunnit Grand Prix i GCT-touren, representerat Sverige i Nations Cup och tagit flera segrar och placeringar i internationell Grand Prix. 2018 var ekipaget världens bästa.

Förra året syntes ekipaget till internationellt under våren, sedan blev det tyst fram till i maj i år då den 15-årige valacken luftades i ett par 1,40-klasser i Tyskland.

Men på lördagen blev det en seger för ekipaget, detta i en trestjärnig 1,50-hoppning i danska Uggerhalne där EEF Nations Cup reds i fredags.

Sju gick till omhoppning i det 46 ekipage stora startfältet. Peder Fredricson och Hansson WL var först ut omhoppningen och satte press på övriga genom att vara både snabba och felfria.

Ingen rådde på ekipagets resultat. Närmast var Belgiens Constant van Paesschen/Karnak du Roset som också var felfri men ungefär sex tiondelar efter det svenska segerekipaget.

Peder Fredricsons seger gav ungefär 70 000 kronor i prispengar.

Tävlingarna i Uggerhalne avslutas med bland annat en Grand Prix över 1,55-hinder i dag, söndag.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden