Fälttävlan
28 augusti 2013 17:43

Terrängbanan blir klar

Underlaget vid fyrhindret på terrängbanan kommer att förbättras. Det försäkrar Patricia Clifton, FEI:s tekniska delegat på EM.

Hon säger också att orsaken till att det inte gjorts tidigare är att Ribersborg är en allmän plats. Ridsport har tidigare skrivit om de kala ojämnheterna vid ett av hindren på EM-terrängbanan och kritiska synpunkter från två FEI-funktionärer som gick banan på tisdagen. 

– På lördag morgon kommer allt att vara perfekt. Jag känner mig helt trygg med det. Kala fläckar vid detta hinder och på andra ställen kommer att bearbetas med en maskin på fredagsnatten. Därefter fyller vi på med samma material som på dressyr- och hoppbanan, säger Patricia Clifton till Ridsport.

Terrängbanan är öppen för synpunkter från ryttare och lagledare även sedan tävlingen har startat. Alla synpunkter leder inte till ändringar.

– Men vi har ett öppet samarbete med alla. Vi vill alla att det ska bli så bra som möjligt, säger Clifton.

Banan och arrangemangen får toppbetyg av den tekniska delegationen.

– Allt är absolut fantastiskt, säger Patricia Clifton.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden