Blogg
23 september 2013 07:22

Tiden går fort

Mycket har hänt sedan sist. Mycket tid har lagts på detaljer som ska förbättras. En del har varit skoningen. Veterinär och hovslagare har samarbetat för att få fram så bra skoning som möjligt för varje enskild häst. En annan har varit diskussion med hästägare för fortsatt samarbete och en tredje har varit träning för Pether Markne (åh, så kul det är att träna!)

Saluhoppningen i Mantorp gjorde mig inte besviken. Unghästarna skötte sig fint och det blev en del provridningar. Tyvärr blev  ingen häst såld, men ett par provridningar på hemmaplan väntar fortfarande. Initiativet var strålande och jag tror att när häst-Sverige blir varm i kläderna, kommer det att bli lättare att köpa och sälja hästar i Sverige framöver.

Tävlade i Runsten i lördags. De har ett fantastiskt  ridhus. Men så trist att det är inomhussäsong redan nu! Jag uppskattar utomhussäsongen så mycket mer. Jag insåg att jag inte har tävlat inomhus sedan november förra året…ops! Men har man tävlat i tjugosju år borde det inte vara några problem…

Blev otroligt glad över hur hästarna hoppade på tävlingen, speciellt  Lets Dance. Det är en häst som fick en dödsdömd skada för cirka två år sedan. Varken jag eller hästägaren ville ge upp hoppet om honom. Idag  hoppar hästen bättre än någonsin så det har varit värt både pengar och tid. Ser fram emot inomhussäsongen bara för den saken. Även en av de nya hästarna, Lara, skötte sig fint.

Det är inspirerande att få upp nya hästar på den högsta nivån. Nästa tävling för dessa hästar blir Södertälje i oktober.

Innan dess ska jag hinna med tur och retur till Flyinge ett par gånger, träningsclinic för Riders Acadamy-ryttarna och sen Breeders Trophy-tävlingen med två unghästar.

Ha det gott!
Linda

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden