Ponny
31 oktober 2013 20:26

Tom Svitzer i topp

Tom Svitzer nådde högst i prislistan för torsdagens nationella Medelsvår A-hoppning i Helsingborg.

Klassen fick slås samman för kategori C och D men innebar givetvis att de mindre ponnyerna hoppade på 1,20-höjder och de större ställdes mot 1,30-hinder.

Ingen löste alla frågor i grundomgången. Närmast kom fyra ekipage i kategori C som gick till omhoppning efter vardera fyra fel i grunden. Avgörandet blev nästan som ett klubbmästerskap för Flyinge RF som hade tre ekipage till omhoppning.

Flyingetrion tog dessutom hand om de tre finaste rosetterna med Tom Svitzer och Snow Flake (sto f -97 okänd härst, imp Irland) på den blågula segerrosetten. Moa Nordfjäll var lika felfri men inte lika snabb på new foresthingsten Dimmans Eros RNF 182.

Cornelia Georgsson hade en tid som gett andra plats men med fyra fel för Jelle fick hon nöja sig med placeringen före hemmaryttaren Janelle Larsson som utgick med Sabrina Fair i omhoppningen. Janelle hade tidigare vunnit motsvarande Medelsvår B för kategori B med den 8-åriga irländskan Tullohea Minnie.

Fullständiga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden