Blogg
14 november 2013 21:26

Hundra hästar senare

Förra helgen blev intensiv på Flyinge där vi lyckades via placering i andra kvalet gå till final igen i SRT, som gick bättre denna gång. Trots två nedslag var det en bra runda och vi slutade på elfte plats.

Avancerade 13 platser totalt och ser nu fram emot sista kvalrundan på Strömsholm nästa vecka. Ett litet problem bara, motorn på lastbilen hade skurit eftersom den som bytt kamremmen inte gjort det ordentligt (innan jag köpte den). Så hur vi ordnar det jobbar jag på just nu.

Jag och Benka har varit på Irland i fyra dagar. Åkte tillsammans med Ullis och Ann och hade ett par intensiva dagar på Attyrory och Flowerhill. Sen drog vi vidare till min kompis Petra (hon som hittade Clover åt mig) och åkte runt med henne och Mark, som hon jobbar med. Vi besökte bland annat Clovers uppfödare och hälsade på hästens gamla mamma. Tror jag fick till att jag får lov att betäcka henne nästa år! Han hade ingen aning om att ”Bernie” blev så bra, han kom eventuellt ihåg att han var en fux. Jag vet inte varför ingen tänkt på att kontakta honom tidigare.

Vi har sett hundratalet hästar, en del riktigt fina, varit mest hos en mängd olika uppfödare, på väldigt många olika spännande gårdar med många roliga människor. En del lättare att förstå än andra. Gemensamt har de sina fantastiska marker som hästarna växer upp på. Oändliga fält i backar. På vissa ställen tog det en stund att hitta de hästar vi letade efter.

En annan gemensam sak var att man till 90 procent longerar hästarna över hinder. Många hade skolat dem över diken också, även det på lina. Vi såg många två-och treåringar. I princip inga var ridna, och de flesta hade precis släpat in dem några dagar innan vi skulle komma. I bästa fall.

De olika lösningarna på infångare och hinder var oändliga, men vi konstaterade att vanligast var en slags låg kon i plast, och jag funderade på var de fanns att få tag i. Då kröp det fram att folk snor dem längs vägen i vägarbeten. Aja baja.

Vi besökte även en auktionsvisning för fälttävlanshästar (Goresbridge Go for Gold), provred ett par åt en kund. Den ena (4-årig valack e Halequin du Carel-Cruising) blev såld för 31 000 euro. Önskar att man hade haft råd med den. Min budget är en annan, så vi kikade vidare på uppfödarfronten och fastnade litet för ett sto( född – 11 e Clover Brigade- Golden Cliff xx) och ett hingstföl (e Porsch u Laughtons Diamond Imp) som hade ett antal syskon i 3*-klass. Ett treårssto (e Cobra-Cruising) är också på vidare fundering. Nu studeras många filmer och vi hittade fler hästar och ponnyer som kan vara intressanta för andra kunder, så kvällen, som bara ska avbrytas med klippning av ett par hästar, går i stamtavle- och filmstudiets tecken.

/Anna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden