Fälttävlan
14 mars 2014 13:58

Grafman död i olycka

Familjen Forsbergs trotjänare Grafman fick avlivas tidigare i veckan efter en olycka i hagen. Tillsammans med Christoffer Forsberg har valacken bland annat tagit ett JEM-brons.

Grafman död i olycka
Christoffer Forsberg och Grafman i Aachen 2011. Foto: Roland Thunholm

– Han har betytt allt för mig. Han tog mig från ingenting till fyrstjärnig klass, säger Christoffer Forsberg.

I början av sin karriär reds Grafman (e Goldgraf-Bordeaux) av Magnus Österlund. Ekipaget deltog bland annat på unghäst-VM. Sedan började Christoffer Forsbergs mamma Gunilla Forsberg att tävla Grafman innan en olycka satte stopp för hennes tävlande. Christoffer och Grafman fann dock varandra snabbt. När Christoffer var 14 och Grafman 13 tog ekipaget brons på junior-EM. Sedan fortsatte karriären med bland annat en 20:e plats i Burghleys tuffa fyrstjärniga fälttävlan 2010 och en tredje plats i tyska Aachens nationstävling 2011. 

Sedan några månader tillbaka levde Grafman ett lugnt gentlemansliv hos bekanta till familjen Forsberg i Sverige. Häromkvällen kom han in från hagen hoppandes på tre ben. Veterinär var snabbt på plats och konstaterade att skadan inte skulle kunna läka på ett bra sätt. De inblandade tog då beslutet att låta Grafman somna in. 

Grafman skulle ha blivit 22 år senare i år. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden