Sport
29 november 2014 10:14

Extremt bra Clara

SIHS ponnykür är alltid populär och det är hård kamp om de fyra platserna i finalen. Clara Egholm Hebsgaard med 13-åriga Extrem gjorde ett riktigt fint kürprogram som gav seger. Tillsammans med övriga finalister förgyllde de morgonen i Friends Arena.

Extremt bra Clara
Segrande Clara Egholm-Hebsgaard fick ta Extrem till topp i Stockholm igen. Anna-Lena Bergqvist

Att få rida inför stor publik och internationella domare är stort för vem som helt, för ponnyekipagen är det magiskt. De fem internationella domarnasom senare dömer Grand Prix klassen fick se fyra fina ponnyer ridna av ryttare som kommer att bli en tillgång för svensk dressyr.

Linnea Holmgren och Bjirmens Tsjalling rider till en riktig Barry White klassiker ” you are my first, my last, my everything”, ett passande tema för ponnykärlek. Trots att Tsjalling är rutinerad så tittade han lite på domaren vid C Liselotte Fore från USA. Till galoppen bytte programmet musik och Linnea visade fina enkla byten i hennes premiär i Friends Arena.

Ebba Kjellberg med Danny Beau red till bland annat Phil Collins toner och Dannys rutin höll honom fin rakt igenom programmet. Först vid sista halten blev det lite hopp och studs efter ett annars fint program som tog Ebba till temporär ledning på 71,70 procent.

Bodo och Elin Mattsson är båda 15 år och för Elin är det första gången i SIHS ponnykür. De red till Mary Poppins musik ”Those are a few of my favourite things”. Bodo är ljus fux med ljus man och sockersöt, tillsammans började de med galopprörelser och avslutade med fina travskolor och travökning på korta diagonaler. Sluthalten blev perfekt till musikens sista pling. Totalt 71 procent

Extrem har varit med i SIHS förut men Friends Arena var nytt även för honom. Då var det storasyster Amalie som satt i sadeln men Clara Egholm Hebsgaard har tagit över tyglarna sedan några år. Extrem dansar alltid bra till sin Michael Jackson musik och Clara visade upp sin ponny riktigt fint med ett program med hög svårighetsgrad. Och äntligen gav det riktiga poäng, 74,70 procent.

Resultat

Foto: Anna-Lena Berrgqvist

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden