Dressyr
17 april 2015 23:43

USAs nästa OS-hopp

Idag är det dressyrens experiment-dag i Las Vegas. Nya format har testats men framförallt demonstrerade Steffen Peters sin nästa stjärna i en spektakulär kür. Möt Rosamunde, 8 år och med ett temperament få dressyrhästar kommer i närheten av.

USAs nästa OS-hopp
Piruetter, fler varv än dagens två, drog ner applåder. Kim C Lundin kim@witnet.se

Steffen Peters var överaskad igår när han befann sig på tredjeplats med Legolas efter GrandPrix-klassen men när det gäller hans nästa stjärna är det inget som överaskar honom mer än hur anpassningsbar hon verkligen är.

Rosamunde(Rhein f – 07 e Rock Forever-Fidermark, uppf Hannelore Koch) är född i Tyskland och startade sin internationella karriär med den finska ryttaren Henri Rouste som har sin bas där. Hon ägdes tidigare av Anna-Majja Ranntanen innan hon såldes till amerikanska Four Winds Farm som  Peters framtidsprospekt under 2013/14.

I Lilla rundan gjorde stoet strålande tävlingsinsatser, även under visiten i Europa förra sommaren imponerade stoet. När hon debuterade i Grand Prix nationellt i USA var det till otroliga procent. Sen dess har de internationella resultaten varit bra, en bit över 70 procent i samtliga starter, och ryktet om hennes talang part med ett fantastiskt temperament surrar i dressyrkretsar.

I dagens demonstration red Peters ett program till 80-90-tals musik med bland annat Nik Kershaws The Riddle till galoppombyten. Hans program var innovativt med många piruetter, i piaff och galopp samt flera ovanliga och publikfriande mönster.Och den amerikanska publiken, otroligt varm och frikostig, var med på noterna och applåderade på olika ställen genom hela ritten. Rosamundes långa öron var hela tiden vippiga, hon fokuserade på Steffen Peters och var helt obekymrad om musik, applåder och ett visst mått av rök i arenan. Invigningen varje dag sker till fyrverkerier och lasershow i kombination med dansare, imiterande sångare från Las Vegas många shower.

Titta närmare på Rosamunde i vårt bildspel.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden