Blogg
16 maj 2015 08:25

Kort och intensiv

Den här veckan har varit lika intensiv som kort! Efter måndagens clinic i frihetsdressyr hade vi två hoppträningar för Maria Gretzer. Det brukar egentligen vara vårt tisdagsnöje, men nu såg schemat lite annorlunda ut. Två av mina skolhästar är just hopphästar.

Can Can, f 2007 e. Canto – Couleur har varit min hjälte på hoppbanorna sedan nyår. Min första riktiga hopptävling gjorde vi i Trolleholm i slutet av mars, då han dubbelnollade en 1.00-metershoppning med mig som glad passagerare 😉 Sedan har jag blivit mer och mer pilot och vi har hunnit starta och vara felfria 3 st 1.10-hoppningar också. På tisdag blir det debut i 1.20, spännande värre!

Rivage W, f. 2005 e. Quite Easy – Cortus red jag en del i början av året, sedan har han varit på en annan utbildning, men är nu tillbaka med mig. Vi gjorde gemensam tävlingsdebut förra tisdagen och även han hoppar 1.20 kommande tisdag. Rivage var ganska svår för mig i början, men nu har det verkligen klickat och vi förstår varandra ordentligt!


Film från senaste hopptävlingen med Can Can och Rivage

På tisdagen åkte vi till Bollerup (Lantbruksinstitut och Naturbruksgymnasium ca 6 mil från Flyinge), tillsammans med Ancan (Ann-Catrin Carlsson), som är vår mentor och även hon en av våra eminenta hopplärare. På Bollerup tittade vi på, och red även några, fina unghästar, 3- och 4-åringar. Eftermiddagen innehöll sedan två hoppträningar för Ancan, bland annat med Baresco, som apropå Bollerup faktiskt kommer därifrån.

Baresco är 6 år e. Obelisk – Master. Nästan svart med stor snöbollstjärn, söt som socker! Han är grön för sin ålder, men när han vuxit in i sin kropp lite mer tror jag att han kommer att bli en riktigt bra dressyrhäst. Nu har han visat sig vara en hopptalang också, så han får vara med på det någon gång i veckan. Jag tror väldigt mycket på varierad träning, för att bygga glada och starka hästar oavsett disciplin. Nu när vädret börjar rycka upp sig också är det super att kunna jobba hästarna ännu mer utomhus. Warren Hastings-ängen måste vara Guds gåva till framåtbjudningen!

Igår red vi för Bosse, som vanligt på onsdagar. Bosses dressyrträningar är bland det absolut roligaste vi har på schemat. Han är suverän att rida för, särskilt när det ska förberedas för tävling! I och med att han har inte bara en tränares, utan även en domares, syn på det hela får man en väldigt klar bild av hur man ligger till i träningen i förhållande till tävling. Xanté fick trimma bland annat på rakheten i seriebytena, ända ner till bytena i varje. Vi la också en hel del jobb på piruettarbetet, nu när det börjar närma sig att vi ska göra helpiruetter i programmen också.

I och med att torsdagen var röd dag hade vi inga lektioner, men desto mer stalltjänst. Mellan stallpassen gick jag hem och pluggade. Vi har en riktigt rejäl teoriuppgift som ska vara inne på söndag. Eftersom jag i vanlig ordning började alldeles för sent (det är ju så mycket roligare att bara rida hela dagarna!) har jag tajt om tid för att få den klar. Dessutom dök det upp en rolig överraskning, som kommer att stjäla en hel del pluggtid:

Vi har fått ackrediteringar till Global Champions Tour i Hamburg i helgen! Så vid lunch idag tar jag och Andrea och bilar ner till Tyskland! Vi blir kvar fre-lör och åker hem sent lördag kväll. Jag ska såklart försöka få tag i lite wifi så jag kan blogga därifrån. Häng med!

/LOUISE

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden