Sport
27 november 2015 16:23

Knock-out på er!

En av de spännande showklasserna var knock-out, dressyr och hoppning i kombination. Dramatisk start och många skratt serverades. Arenans kung och drottning heter Peder Fredricson och Tinne Vilhelmson Silfvén.

Knock-out på er!
Tinne Vilhelmson Silfven på Lombard V mötte Emelie Brolin på Briman. Anna-Lena Bergqvist

Knock-out klassen innebar att par bestående av en dressyrryttare och en hoppryttare hjälptes åt att vinna genom att möta andra par i klassiskt utslagningsmönster. Dressyrekipagen red ett enkelt program, båda på banan samtidigt, spegelvänt mot varandra medan Magnus Ringmark och Gustaf Svalling dömde efter något slags kriterier.Hoppryttarna hoppade sedan varsin spegelvänd bana som i parallellslalom. 

Första duellanterna var Charlotte Haid-Bondergaard med en riktigt fräck Don Scudo och Tinne Vilhelmson-Silfvén med nya stjärnan Lombard V. Trots många publikfriande moment från Charlotte så vann Tinne.
Peder Fredricsson och Quebec var oslagbara gentemot Malin Baryard Johnson på Equador Duke. Sportschefen Malin fick dessutom tugga grus efter målgång. 

Nästa duell var Patrik Kittel på bloggstjärnan Weine mot Emelie Brolin på Briman. Emelie, för dagen med silverstövlar, vann enkelt med en Briman som excellerade i den elektriska atmosfären. 
Charlotte Mordasini hade fått Quattro, ettrig sak som dock rev två hinder i Charlottes rallyridning. Medan Helena Persson var klockren med La Surprice.

Nu mötte förlorande Charlotte och Malin förlorande Patrik och hans hoppryttare Charlotte Mordasini. Det plockade Patrik hem och Charlotte Mordasini satte in turbon på Quattro så det stod härliga till. Tredjeplatsen var bärgad.

Nu möttes vinnarna, Tinne och Silverstövel Emelie, en brun och en fux. Oavsett domslut så vann Emelie första halvlek av matchen men Tinne satte in en stöt med otroliga byten i varje. 
– Vi har bråkat lite här, sa Magnus Ringmark.
– Vi har en vinnare Tinne!
Peder Fredricsson och Quebec lade upp taktiken rakt av, kör hårt och vinn! Helena Persson kämpade på men förgäves.

Slutsegrare Tinne och Peder på knock-out!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden