Blogg
12 januari 2016 09:23

Härlig dag på stranden

Idag åkte jag och en kompis till stranden med hästarna. De flesta stränder nära oss måste man ha tillstånd för att rida på, och det ges mest till galopptränarna. Men 45 minuter bort finns en strand som är till för hästar och där måste man ej ha tillstånd.

Jag hade inte varit där innan, men hört att den är väldigt populär. När vi kom fram kl 10 stod där redan sju andra transporter och två hästbussar på parkeringen. Det var fullt med hästar och det var så roligt. Jag har inte varit med min häst på stranden innan, så jag visste inte riktigt hur han skulle reagera. Han är alltid lite tveksam till vattnet i terrängen, men idag gick det ganska bra. Han var dock riktigt rädd för vågorna. Som ni ser på fotot ovan var ju vågorna inte jättelika precis.

Jag  blev dock genomblöt och i slutet så tog jag av honom sadeln och ledde honom för hand, i skor och allt. Var redan så blöt så det spelade inte så stor roll. Tur att vi inte behövde stanna någonstans på vägen tillbaka…
Så bra träning, jag kunde riktigt känna hur han jobbade, speciellt i skritten. Och jag fick ju känna på det själv efteråt när jag ledde honom. Om man hade kunnat göra detta en gång i veckan tror jag att det hade varit bra för honom. Synd bara att det är så långt att köra. Nästa gång skall jag nog ta med barnens shettis så kan dom också ha lite skoj. Nu ville dom gärna gå med mig, men jag var lite rädd att Leggs skulle trampa på dom.

Efteråt tyckte Leggs att det var riktigt skönt att rulla sig i sanden, pensionärerna som satt på en bänk i närheten roades också utav detta. Jättetrevligt att kunna vara ute med hästarna så. Det var så mycket barnfamiljer där med sina ponnyer, äldre par som var ute och gick med hundarna och som var intresserade utav hästarna och fascinerade.
En sådan strand hade vi behövt hemma i Skåne. Där man kan parkera säkert, och där man får vara året runt. En strand där man kan samsas med hundägarna och dom som är ute och promenerar. Detta fungerar naturligtvis endast om alla tar sitt ansvar och städar upp efter sig. Regeln är sådan att om din häst bajsar i vattnet så låter man det naturligtvis vara men på parkeringen och på sanden plockar man upp efter sig innan man åker därifrån. Det finns alltid dom som inte sköter sig, men tyckte att det var rent och snyggt på det stora hela.

Leggs som är ett litet nervknippe tyckte det var nödvändigt att lorta flera gånger, som tur var alltid i vattnet. Det var ju de här farliga vågorna, och de där pyttepyttesmå fiskarna som var SÅ farliga. Nästa gång får det bli hoppsadel och shorts och gympaskor istället. Inte för att det gör att jag blir mindre blöt, men kanske att det känns torrare.
I morgon skall jag undervisa på ponnyclub-camp, kan bli intressant. Skriver mer efter detta, om jag överlever alla deras regler.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden