Dressyr
31 januari 2016 08:36

Glocks Zonik nästa stjärna

Med ett resultat över 83 procent kunde ingen röra Edward Gal på mörkbrune hingsten Glock's Zonik i Intermediare Kür i Amsterdam. En klass där Hollands stjärnhingstar och några valacker möttes.

Glocks Zonik nästa stjärna
Glocks Zonik och Edward Gal Kim C Lundin kim@witnet.se

Under meetinget Jumping Amsterdam går ett antal nationella klasser. En av dem är en Lilla rundan tour där några av Hollands populäraste dressyrhingstar deltog.

I en egen division var Glock’s Zonik(DWB f -08 e Blue Hors Zack) som reds av Edward Gal inför fem internationella och mycket meriterade domare. De delade ut 83,875 procent och på nära håll var det en ritt som faktiskt gav gåshudskänsla. Se film från ritten nederst i artikeln.

Emmelie Scholtens visade den ambitiöse Dorado(KWPN f -08 e Krack C) som gör de kanske största galoppombyten som skådats och älskar det. Amazonen Emmelie satt bara still, det blev några fler byten än tänkt men här har hon förmodligen sin nästa Grand Prix-häst.

Diederik van Silfhout red den lille valacken Bon Jovi, eller snarare, Diederik är så lång att de flesta hästar ser små ut. Madeleine Witte-Vrees jobbade med Charmeur(KWPN f -07 e Florencio I) som blir stark och kort i halsen.

Många jämför Glock’s Zonik med en annan svart hingst som Edward Gal nått framgång med.
– Jag tycker inte om när man jämför hästar, de är alla olika och med Zonik blir det en helt annan historia, sa Nicole Werner, Edwards tränare då som nu.

 

//

Edward Gal

Dream Boy Prijs Nationale Dressuur Kür op Muziek – Intermédiaire I Winner Edward Gal och Glock s Zonik

Publicerad av UHorse  30 Januari 2016

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden