Dressyr
1 februari 2016 13:36

Weihegold aktuell för tyska landslaget

Isabell Werth berättade under helgen i Amsterdam för Ridsport hur planen är för Weihegold. Stoet som varit i ryttarens stall i mer än 18 månader är tyskägd sedan länge.

Weihegold aktuell för tyska landslaget
Isabell Werth och Weihegold trivdes tillsammans i Amsterdam. (Arkivbild)

Isabell Werth och Weihegold (sto f  2005 e Don Schufro-Sandro Hit uppf Inge Bastian) gjorde succé under helgens världscuptävlingar i holländska Amsterdam. Redan innan tävlingen spekulerades det i om att Isabell Werth skulle ta över stoet från sin elev Beatrice Buchwald. Det har aldrig varit aktuellt på det sätt som beskrivits i tyska medier.

– Weihegold är en fantastisk häst, jag och Beatrice Buchwald har jobbat med henne länge, jag mest hemma och Beatrice har tävlat. Det handlar mycket om att både Beatrice och Weihegold ska få erfarenhet, berättade Isabell.
– Jag startar henne i världscupkvalet i Neumünster för att kunna ha två hästar att välja på till Göteborg. innerst inne så vill jag starta Don Johnson, han kämpade för mig mycket under förra året och han förtjänar att få stå i rampljuset i en världscupfinal till, kommenterade Isabell.

– Vi har haft många bud på hästen men Madeleine Winter-Schulze har gått in och hjälpt till så att ägaren kan behålla henne, kommenterade Isabell.
Weihegold har varit i tysk ägo hela tiden och därmed tillgänglig för tyska ryttare på OS. 
-Hon har ett fantastiskt temperament som klarat att vara i avel och ta till sig utbildning, hon är underbar på alla sätt. Jag och Beatrice kommer att fortsätta arbeta med henne tillsammans så som vi gjort hela tiden. Jag gör ett kval till med henne men förhoppningsvis kan vi erbjuda två ekipage till landslaget om allt går bra men det är mycket som ska vara på plats, förklarar Isabell.

– Jag är lyckligt lottad med flera verkligt bra hästar i stallet, det får min beridare Beatrice Buchwald också del av.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden