Sverige
15 mars 2012 21:21

Många vill köpa ridanläggning

Det finns intresse från flera håll för att köpa ridanläggningen i Ljungaskog. Nu är det upp till kommunfullmäktige att bestämma vem som får köpa.

Marken som ridanläggningen ligger på ägs av kommunen medan Svenljunga verksamhetslokaler äger själva byggnaderna, och det är de som nu vill sälja. Svenljunga Ridklubb, som idag arrenderar anläggningen och hyr ut den till AP Häst som i sin tur driver verksamheten, vill köpa men det vill även Naturbruksgymnasiet.
– Det är det enda rätta att vi får ta över om kommunen ska sälja. Klubbens medlemmar har lagt ner 1000-tals ideella arbetstimmar på anläggningen. Jag ser det som en självklarhet att klubben får köpa till ett rimligt pris, säger Per Bynander, ordförande för ridklubben, till Borås Tidning.

Men även rektorn för Naturbruksgymnasiets hästutbildning, Sakari Lempessalmi, vill se till att skolans utbildning kan fortsätta på anläggningen.
– Vi skulle få problem om någon som inte är intresserad av att bedriva ridundervisning köpte anläggningen, säger han till tidningen.

Om kommunen väljer att sälja till Svenljunga Ridklubb eller Naturbruksgymnasiet, kan detta ske till ett pris lägre än marknadsvärdet. Om AP Häst ska få chans att köpa måste anläggningen läggas ut på annons.
– Vi hade varit intresserade av att köpa till rätt pris men vill inte ge oss in i en budgivning. Det viktiga för oss är att det händer något med anläggningen, säger Pierre Ljungh, som driver AP Häst tillsammans med Annika Kinde, till Borås Tidning.

Svenljunga verksamhetslokaler ser gärna att ridanläggningen säljs till högstbjudande, men det är nu upp till politikerna i kommunfullmäktige att ta beslut om en försäljning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden