Sverige
16 juni 2014 20:00

Hon tar fighten mot cancer

Ridsportprofilen Ann "Bella" Rodhelind har tagit initiativ till Ride for Cancer - en insamling för att stödja cancerforskningen. Ridklubbar skänker intäkter från tävlingar, auktioner hålls med skänkta prylar och den 30 juli hålls en familjeshow på Kalmartravet.

Hon tar fighten mot cancer
Den 30 juni hålls en ridsportgala i Kalmar där alla intäkter går till cancerforskning.

Det var i mitten av maj som hoppdomaren, tränaren och ponnymamman Ann ”Bella” Rodhelind, Kalmar, startade Facebooksidan Ride for Cancer. En månad senare är det full aktivitet på sidan som har hunnit få över 5000 gilla-markeringar.
– Det är alldeles för många jag känner som har cancer eller som har dött i cancer. Jag känner en sådan ilska mot denna sjukdom, säger ”Bella” som till skillnad från många andra omsatte sin ilska till handlingar.

På Facebooksidan är det ständiga uppdateringar och auktioner med skänkta grejer. Ridklubbar har haft insamlingar på sina tävlingar och folk har skänkt pengar spontant. Alla intäkter går oavkortat till Barncancerfonden, Ung Cancer eller Cancerfonden.
– Jag vill ha med hela Ridsport-Sverige i det här, säger ”Bella”. 

Den 30 juli ordnas också en familjegala på Kalmartravet med hästuppvisningar och musikaliska uppträdanden där alla intäkter går till cancerforskning. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden