Fälttävlan
7 november 2012 09:29

Silver-Sara överväldigad

Drömmar är till för att uppfyllas. Det vet Sara Algotsson Ostholt nu. Dagen efter att Mrs Medicott har säkrats åt henne är OS-medaljören fortfarande överväldigad av stödet från Facebookgruppen som satte fart på allt.

– Jag hade verkligen gett upp hoppet och ställt in mig mentalt på att jag skulle förlora henne, säger Sara Algotsson Ostholt.

Hon var en av de första att få en inbjudan till Facebookgruppen Rädda Mrs Medicott åt Sara Algotsson Ostholt för ungefär två veckor sedan.
– Då tänkte jag att det kan väl bli några tusen, att det mest var en fin gest.

Med facit i hand var det gruppen som räddade hästen kvar under svensk flagg för fortsatt satsning mot OS 2016. I går, tisdag, hade Sara Algotsson Ostholt ett samtal med Mrs Medicotts ägare.
– Allt är klart. Jag köper henne tillsammans med några sponsorer. Vi ska bara arbeta fram kontrakt som fungerar, säger fälttävlansryttaren som går in med en del eget kapital också.  

Trots besök av ett svenskt tv-team under hela tisdagen och en telefon som gick varm hann hon med lite firande hemma i tyska Wahrendorf på tisdagskvällen.
– Vi öppnade en flaska champange. Jag är överväldigad och såååå glad. 

Läs mer i Ridsport nummer 23/2012, som kommer till våra prenumeranter den 15 november och finns i butik från och med den 16 november.
Vill du har tidningen direkt hem i brevlådan? Läs mer HÄR.

Du kan även köpa Ridsport som digital tidning via Qiozk – HÄR hittar du senaste numret.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden