Fälttävlan
30 maj 2013 15:32

Följ svenskarna i Strzegom

Det är många blågula ryttare på plats i polska Strzegom i veckan, där det arrangeras fälttävlan från enstjärnig till trestjärnig klass.

Fem klasser finns på programmet, där CCI*** är den största utmaningen. Det arrangeras även CIC***, CCI**, CIC** och CIC*.
I högsta klassen, där de svenska ryttarna jagar EM-kval, finns elva svenska ekipage med bland de 35 till start – bland andra Sara Algotsson Ostholt och Reality.
– Det är en viktig tävling, det är många som ska försöka kvala till EM, säger förbundskapten Staffan Lidbeck, som är på plats tillsammans med tränartrion Elisabet Lundholm, Jan Jönsson och Maria Gretzer, till Ridsportförbundet.

För att ett ekipage ska vara aktuellt för EM i Malmö i augusti måste de ha genomfört en lång tre- eller fyrstjärnig fälttävlan (CCI***/CCI****) under årets, eller föregående, säsong.
– Men det är två helt olika saker att vara kvalad och att bli uttagen. För att bli uttagen räcker det inte att vara kvalad, du ska också kunna visa upp bra resultat, säger Lidbeck.

I CIC*** startar endast Niklas Lindbäck med Mister Pooh, som redan har sitt EM-kval klart. Niklas vill i helgen även försöka få klart Cendrillon som en möjlig EM-häst. Sara har både Wega och Reality kvalade, men vill i Strzegom försöka få till ett bättre resultat med Reality.
– Hästen genomförde en lång trestjärnig i höstas, men resultatet var inte strålande. Även Sara måste bevisa att hon kan göra ett bra resultat, detsamma gäller Viktoria Carlerbäck, menar Lidbeck.

Arrangören har en egen YouTube-kanal, där de lägger upp filmklipp och intervjuer med ryttarna. Nedan kan man se svenska mästaren Viktoria Carlerbäck när hon rider dressyr på Vanquish i CIC*. Ritten belönades med 50 straff och en 20:e plats efter dressyren.
Tävlingen har även en aktiv Facebook-sida, där de lägger ut klipp och bilder.

Start- och resultatlistor

Svenska ryttare Strzegom
CCI***: Sara Algotsson Ostholt, Christian Malmgren, Johan Lundin, Jonna Friman, Niklas Lindbäck, Viktoria Carlerbäck, Christoffer Forsberg, Anna Nilsson, Sandra Gustafsson
CIC***: Niklas Lindbäck
CCI**: Therese Viklund, Oskar Eriksson, Ludwig Olsson, Agnes Stolth, Amanda Staam, Anna Nilsson
CIC**: Jeanette Odlander, Evelina Carlsson, Peter Rosén
CIC*: Christoffer Forsberg, Viktoria Carlerbäck, Johan Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden