Fälttävlan
28 juni 2013 14:37

Sverige trea efter dressyren

(Uppdaterad 14.45) Fredagen är dressyr- och hoppdag för Aachens fälttävlan. Det svenska laget har börjat klart godkänt och är trea efter dressyren. Sara Algotsson Ostholt och Reality är bästa svenska ekipage på 37,4 straff och en sjunde plats individuellt.

Sverige trea efter dressyren
Sara Algotsson Ostholt och Reality fick en bra start på Aachens trestjärniga fälttävlan med Nations Cup. Eventing Photo

Klassen har 42 ekipage till start, där dressyren beräknas vara slut klockan 15.00. Under kvällen står hoppning på programmet, innan tävlingen avgörs på terrängbanan i morgon lördag. 

Niklas Jonsson var förste svensk på dressyrbanan, med First Lady fick han till en fin ritt – även om de tre domarna inte var helt överens. Med mellan 66 och 74 procent slutade ekipaget på 70 procent, vilket ger 45 straff.

Uppdatering 10.40. Aachendebuterande Frida Andersén och Herta gjorde ett välbalanserat och harmoniskt dressyrprov. Herta var med noterna nästan överallt och visade bland annat fin samlad galopp men också lite bakbenssprattel när det var dags för galoppombyten. Slutresultatet blev 47,2 straff och en sjätte plats tillsvidare.
– Jag är jättenöjd. Hon var mer ridbar där inne jämfört med vad hon brukar vara. Sedan hade jag velat kunna rida lite mer, säger Frida Andersén. 

Uppdatering 11.05. Anna Hassö och Clover gjorde ett jämnt program och visade bland annat en fin skritt, en bra ryggning och ett energiskt galopprogram. Ekipaget, som enbart tävlar individuellt, fick 50,6 straff.
– Jag är glad över att galoppen gick så bra, det har den inte gjort innan, säger Anna Hassö. 

När två ryttare i varje lag har ridit sin dressyr ligger Sverige tvåa efter Tyskland. 

Uppdatering 12.35. Sara Algotsson Ostholt och Reality visade ett travprogram med flotta skolor och bra ökningar. Skritten var lite försiktig och ryggningen inte helt rak. I galoppdelen fick Sara Algotsson fram stoets register med bland annat fina byten. Domarna gav flera nior, bland annat på en galoppökning och den avslutande halten. Ekipaget slutade på 37,4 straff och en tredje plats tills vidare. 
– Jag är jättenöjd. Hon har varit lite nervös och spänd här, men inne på banan var hon ridbar. Ryggningen blev så där, men jag ville inte börja krångla där inne, säger Sara Algotsson Ostholt. 

Uppdatering 14.45. Niklas Lindbäck och Mister Pooh var sist ut i det svenska laget. De började med en bra halt som fick betyget nio av en domare. Valacken visade också fina travökningar innan den inte helt lyckade ryggningen. I galoppdelen var Mister Pooh stundtals lite öppen i formen, men han gjorde det han skulle. Resultatet blev 41,2 straff.
– I galoppen kändes det som om han inte andades, jag hade inte riktigt något att rida på. Men jag tycker att det var ett stabilt test, säger Niklas Lindbäck som framförallt var nöjd med galoppombytena.
– De kändes fina.  

Sverige ligger trea i lagtävlingen som leds av Tyskland. Sara Algotsson Ostholt är bästa svenska med en sjunde plats indivuduellt.

Aachens fälttävlan fortsätter med banhoppning inne på den stora arenan i kväll, start 18.15.

Annelie Frank/Emelie Samuelsson

Följ dressyren via webb-tv

Onlineresultat

Läs mer om vad de svenska fälttävlansryttarna sa inför starten

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden