Fälttävlan
26 augusti 2013 21:02

EM-området tar form

Stallarna är monterade, hindren är på plats, hästarna börjar anlända och kabeldragningen inför tv-sändningen är i full gång. Ribersborg är snart redo för EM i fälttävlan.

EM-området tar form
Det här kommer att bli ett dropp ner i vattnet.

– Vi ligger bra till, säger Viveca Byhr Lindén, show director för mästerskapet.
På måndagen har hon bland annat sett regerande Europamästaren Michael Jung anlända och tv-kablarna börja dras över tävlingsområdet. 

De flesta terränghindren ser ut att vara på plats. Och det blir både gammalt och nytt som möter ekipagen. En mur, eller snarare en låda som är målad som en mur, utgör ett magnifikt nerhopp i vattnet, en ny version av Öresundsbron är på plats och kullarna på stranden nyttjas maximalt. Hindren är inte numrerade eller inflaggade än, men det går att ana sig till flera tekniska svårigheter i bland annat kombinationer. Banan andas mästerskap.
– Ja, jag tycker att vi har fått till en bra mästerskapsbana, säger Pelle Magnusson som har byggt hindren tillsammans med PRO Eventing.

Området började att hägnas in förra veckan och vaktas dygnet runt. Trots detta var det en incident när en större grupp ungdomar lekta hinderkapplöpning i helgen.
– Men det var inte värre än att vi fick putsa till hindren igen, säger Pelle Magnusson.

De svenska truppen anländer i morgon, tisdag, och rapporteras ha tränat bra på precampen i Flyinge. På onsdag är det veterinärbesiktning och på torsdag börjar tävlingen. 

Läs mer

Tidsprogram

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden