Fälttävlan
5 januari 2014 22:47

Shamwari såld till USA

Ludwig Svennerstål har sålt sin OS-häst och EM-silvermedaljör Shamwari till USA:s toppryttare Boyd Martin.

Shamwari såld till USA
Shamwari och Ludwig Svennerstål på OS i London 2012. Photo:Roland Thunholm

– Det är blandade känslor. Det är genom att producera tävlingshästar jag får in pengar till min verksamhet och jag vet att han kommer att få det jättebra. Men det är klart att det känns jobbigt. Det är en häst som jag har delat många bra stunder med, säger Ludwig Svennerstål. 

Den Englandsbaserade svenska fälttävlansryttaren och Shamwari (val f 2002 e Star Regent xx-Der Clou) ingick i det svenska lag som kom fyra på OS i London och silverlaget från EM i Malmö i höstas. Shamwari har inte annonserats ut aktivt, utan det var Martin som hörde av sig och visade intresse.
– Nu dök det upp en bra köpare och det kändes som om det var rätt i tiden att sälja, säger Ludwig Svennerstål som inte vill säga hur mycket amerikanern betalade för valacken.  

Svenskens deltagande på VM i augusti är inte hotat på grund av försäljningen då han har ytterligare två fyrstjärniga hästar i Alexander och King Bob.
– Sedan letar jag efter nya, yngre hästar, säger Ludwig Svennerstål.  

Shamwari flygs till sitt nya hemland USA på tisdag. Boyd Martin är en av USA:s bästa fälttävlansryttare och han låg bland annat åtta på världsrankningen en period 2011. På sin hemsida skriver han att det är grupp sponsorer som har gått ihop för att köpa Shamwari. 

Nedan finns en film när Boyd Martin provrider Shamwari.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden