Fälttävlan
14 juni 2014 12:05

Häst död i Luhmühlen

En häst dog i samband med den fyrstjärniga terrängen i tyska Luhmühlen vid lunch på lördagen. Det var Liberal, riden av britten Tom Crisp, som plötsligt föll i en anridning.

Häst död i Luhmühlen
Arrangören var snabbt på plats med skynken och veterinär när Liberal föll i Luhmühlens terräng.

Tom Crisp och Liberal (val f 1999) gick ut som startnummer 42 i terrängen. I anridningen till hinder nummer 12 girade hästen plötsligt åt sidan och föll till synes död ner.
– Jag tappade kontrollen över honom och sedan föll han, berättade samlad och dämpad Tom Crisp på en presskonferens efter klassens slut. 

Veterinär var snabbt på plats efter fallet och området där hästen låg skärmades av. Hästen kördes sedan bort död i en hästtransport. Det finns flera tecken som tyder på att Liberal drabbades av ett brott på aortan, något som kan hända när som helst. Hästen ska obduceras. 

Liberal och Tom Crisp var ett rutinerat ekipage med flera genomförda tre- och fyrstjärnig tävlingar på meritlistan. Tom Crips klarade det oväntade fallet utan några fysiska skador. 

Läs mer om tävlingarna här och här. 

Resultat CCI****

Resultat CIC***

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden