Fälttävlan
2 augusti 2014 14:59

De flygande Annorna

Veteranerna Anna Nilsson och Anna Hilton stod för de bästa svenska insatserna i lördagens trestjärniga terräng och Nations cup på Ribersborg. Tyskland behåller järngreppet i lagtävlingen inför söndagens hoppning.

De flygande Annorna
Anna Nilsson var vägvisare för det svenska laget och var felfri på hinder i terrängen.

Anna Hilton gick ut som sista startande i klassen på ett soligt Ribersborg och visade att hon verkligen vill vara med i VM-leken. Hon lotsade sin Matrix W säkert genom terrängens alla svårigheter. Valacken, som har varit mycket tittig, frös visserligen till något över en del hinder, men gav ändå ett tryggt och säkert intryck. Ekipaget gick i mål med drygt sex straff för tiden. Det räckte för att lyfta henne två placeringar efter fredagens dressyr och hon är nia inför söndagens hoppning. 

Anna Nilsson och Luron var först ut i det svenska laget och visade vägen för övriga. Det rutinerade ekipaget gjorde allt rätt och gick i mål med 5,2 straff för tiden och tog ett ordentligt kliv i resultatlistan från 22:a till elfte plats.
– Han var jättefin. Det känns härligt, säger Anna Nilsson. 

Lagdebutanten Louise Svensson Jähde tog för sig och fick bland annat det knepiga nummer 6 att se enkelt ut. Flera ekipage fick problem på smalhindret efter kullen, i synnerhet de som planerade att rida på fyra galoppsprång nedför slänten.

Viktoria Carlerbäck, som också ingick i det svenska laget, hade en riktigt bra runda på gång innan det körde ihop sig i första vattnet. Hon kom lite snett på smalhindret i vattnet och galopperade sedan upp på fel sida om repen.
– Det tog ett tag innan jag insåg att jag var fel. Sedan visste jag inte riktigt vart jag skulle ta vägen, men jag fick vända och rida tillbaka hela vägen till vattnet, säger hon. 
Det blev en hel del tidsfel för Boråsryttaren.

Landslagets terrängtränare Jan Jönsson är nöjd med alla fyra lagryttarnas prestationer.
– Det såg riktigt bra ut, säger han.

Tyskland dominerar fortfarande tävlingen med ledning i Nations Cup och fyra tyskar i topp. Sverige är fortfarande trea, 24 straff efter Tyskland och 19 straff efter Frankrike på andraplatsen. Tysklands Peter Thomsen toppar med Horseware’s Cayenne med runda som gav två nollor i protokollet. De fyra tyskarna i topp ligger inom ett nedslag.

Se bildspel från terrängen här.

Resultat, individuellt

Resultat, lag

Läs mer om terrängen på Ribersborg här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden