Sport
10 augusti 2016 23:48

Ny kula hittad på OS-arenan

Ytterligare en kula från ett vapen har hittats där ridsportens OS går. Dessutom är det bekräftat att det har varit en attack mot en av bussarna som kör journalister i området.

Ny kula hittad på OS-arenan
General Fernando Amos höll presskonferens på OS-arenan där ridsporten går med anledning av de incidenter som har varit där. BILDBYRÅN

Den andra kulan har hittats inne på OS-området, ungefär 100 meter från stallarna. Det var en militär som hittade kulan i morse. Detta berättade general Fernando Ramos vid en presskonferens i Deodoro.
– Vi har också gripit en person som kan ha något att göra med den första kulan som hittades här. Den personen har ett sådant gevär som den kulan har avlossats med, säger generalen.

Gripandet gjordes ungefär 1 500 meter från OS-arenan. 

Generalen sa också att den attack mot en buss med journalister i Deodoro under natten mot onsdagen inte gjordes med ett skjutvapen utan det var en sten som kastades in genom bussfönstret.
– Det visar vår undersökning. Det var lite förvirrat ett tag och folk var skärrade. 

Det hörs ständigt ljud från olika slags skjutningar i Deodoro som har en stor militärbas. Bland annat hördes skjutvapen avlossas när Juliette Ramel gjorde sin Grand Prix i dag. Men från och med nu ska alla militära övningar med olika skjutövningar i området ska upphöra. Säkerheten utökas dessutom ytterligare på och omkring arenan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden