Sport
24 augusti 2014 10:25

Nytt tapp i fälttävlan

Med bara några få dagar kvar till VM-start tappade Sverige ytterligare ett ekipage i fälttävlan. Johan Lundins häst Johnny Cash är halt och kan inte medverka.

Nytt tapp i fälttävlan
Johan Lundin och Johnny Cash kommer inte till start i VM.

Fälttävlanslaget är på precamp inför VM och hästarna har stått under uppsikt av landslagsveterinär Lisa Lidbeck som både följt träningen under dagarna och sett hästarna trava upp varje dag.

– Johnny Cash har sett väldigt fin ut hela veckan vi varit här. Vi blev alla förvånade när hästen visade hälta när vi travade upp dem på lördagskvällen, säger Lisa Lidbeck i ett pressmeddelande från förbundet.

Efter undersökning med portabelt ultraljud stod det klart att den lilla svullnad Johnny Cash visade beror på en blödning i ett ligament i karleden på vänster framben.

Därmed har Sverige endast tre ekipage kvar till start när truppen flyttar in i VM-stallarna på Haras du Pin. Första start går på torsdag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden