Sport
23 februari 2015 15:48

Adelinde och Parzival strukna från GHS

Ett av de största namnen kommer inte till Gothenburg Horse Show. Adelinde Cornelissen och Jerich Parzival N.O.P har strukit sig från världscupdressyren i Scandinavium. Caroline Darcourt med Paridon Magi får nu chansen att starta. (Uppdaterad)

Adelinde och Parzival strukna från GHS
Adelinde Cornelissen och Parzival under VM i Normandie förra året. Roland Thunholm

Det holländska ekipaget är ett av det högst rankade på världsrankningen i dressyr och var tveklöst ett stort dragplåster för världscuptävlingarna i Göteborg i helgen, 25 februari till 1 mars.

Nu har ekipaget försvunnit från deltagarlistan och GHS bekräftar att Cornelissen har strukit sig liksom hennes holländska landslagkollega Danielle Heijkoop. Jeanna Högberg med Darcia VH startar inte, stoet har enligt pressmeddelandet haft en hovböld.

Uppdatering 16:50

Ridsport når en bedrövad Adelinde Cornelissen hemma i Holland.
-Tyvärr har Parzival fått ett sår på rumpan, det är riktigt dålig tajming men han behöver några dagar utan träning och transport innan vi är igång igen. Jag grämer mig ordentligt, jag hade sett framemot Göteborg så mycket, säger ryttaren som var högst rankade ryttare i startfältet.
– Jag beklagar det djupt, för jag missade ju Stockholm (red.s anm på grunf av hennes egen skada) och nu Göteborg. Det är faktiskt två av mina absoluta favorittävlingar.

Även Danielle Heijkoop, nionde ryttare på världsrankningen, har strukit sig med sin nya häst Zaffier som skulle göra världscupdebut i Göteborg. Enligt holländska förbundet KNHS är Zaffier inte skadad, utan det var bara lite för tidigt för ekipaget med världscupdebut redan efter endast en nationell Grand Prix. 

Gladare är Caroline Darourt enligt Gothenburg Horse Shows pressmeddelande. Hon får nu chansen att starta i Göteborg med Paridon Magi. De kom hem från sin vintersejour i Florda för två veckor sedan där de startat utomhus ett antal gånger redan i vinter.

Deltagarlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden