Hoppning
15 april 2022 11:53
Ridsportplus

Ägarna hyllar sin världshäst med bakelse: ”Varit fantastiskt”

HyllningJens Fredricsons framgång med Markan Cosmopolit vid världscupfinalen i Leipzig i söndags märks nu också i vardagen vid Ridskolan Strömsholm på ett alldeles speciellt sätt. "Vi har sålt flera hundra," säger Ing-Britt Stefansson som är en av ägarna till succéhästen.

Ägarna hyllar sin världshäst med bakelse: ”Varit fantastiskt”
Ing-Britt Stefansson med den nya bakelsen. Kan det vara så att morötter är "Cosmos" favoritgodis? Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

När Strömsholms stallmästare Jens Fredricson och Markan Cosmopolit (SWB val f 2011 e Cohiba 1198 –  Calido, uppf Sören Savgren, äg Strömsholms Marketenteri), vars ägare driver klassiska fiket ”Markan” på Strömsholm, tog en pallplats i världscupfinalen är det kanske inte så konstigt att det märks lite extra på riksanläggningen.

Människor som kommer hit för att dricka kaffe har uppenbart inte missat Jens och Markan Cosmopolits internationella framgångar. Ing-Britt Stefansson.

Att det är just kafét Markan på Strömsholm som äger den framgångsrika hästen är inte att ta miste på då det är dags för kaffe där.

Vid disken serveras nu bakelser föreställande Cosmopolit ätande en morot.
– Det har varit fantastiskt med framgången vid World cup-finalen i Leipzig där Jens Fredricson red vår häst till en tredjeplats i finalen, säger ägaren Ing-Britt Stefansson.

 

Det glittrar i ögonen på henne när hon berättar om de magiska ögonblicken vid finalen i tyska Leipzig där hon och sambon Bo Sundh var på plats för att få uppleva framgångarna med sin egna häst.
– När vi dagen efter kom hem igen beslöt vi oss för direkt att gör en bakelse för att hedra ekipagets succé, säger hon.

”Inte missat”

– Vi har sålt flera hundra av just dessa bakelser. Människor som kommer hit för att dricka kaffe har uppenbart inte missat Jens och Markan Cosmopolits internationella framgångar.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden