Sverige
26 januari 2020 07:20

Aggressiva tjuvar rånar gårdsägare i Skåne

Otäcka rånFlera aggressiva gårdsrån har den senaste veckan begåtts i Skåne. Gärningsmännen ringer på och försöker sedan tränga sig in och stjäla värdesaker. Polisen varnar nu skånska gårdsägare för att öppna dörren för okända.

Aggressiva tjuvar rånar gårdsägare i Skåne
Gärningsmännen är enligt polisen främst ute efter guldföremål och pengar. Arkivbild: Bildfokus/Istock

Flera rån har den senaste tiden drabbat gårdar runt Ystad, Tomelilla, Borrby och Trelleborg. Gärningsmännen har siktat in sig på större gårdar och kört upp vid husets huvudentré när det har blivit mörkt. Där har man knackat på för att sedan tränga sig in när någon har öppnat.
– Det blir snabbt väldigt aggressivt och flera av målsägande har tvingats in i huset där de mottagit slag, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson för polisen i södra Skåne, till ATL som skrivit om gårdsrånen.

Senast i onsdags tillkallades ambulans efter att en man blivit överfallen i sitt hem. Rånarna som ska ha försvunnit i en bil eftersöktes både med hundpatruller och och helikopter, men insatserna ledde inte till något gripande.

Nu varnar polisen gårdsägare i Skåne för att öppna dörren för okända och ber alla att vara extra uppmärksamma. Man vill dock inte gå ut med något signalement på gärningsmännen, då detta enligt polisen kan ”färga” de tips som kommer in.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden