Fälttävlan
22 september 2012 14:19

Breeders första dag avklarad

(Uppdaterad 19.00) Alba och Jonna Friman leder efter dressyr och hoppning i 6-åringarnas Breeders i fälttävlan som rids på Flyinge denna helg. Bland 4-åringarna leder Therese Torstensson med sin Alice medan Therese Olsson och Easy Come Easy Go toppar 5-årsklassen.

Breeders första dag avklarad
Jonna Friman och Heaven i 5-årsklassen fick 6,9 i dressyr.

Alba (sto e Alcatraz u Glacita ue Glacial xx uppf/äg Katarina Friman) var den enda häst av de åtta startande i 6-åringarnas mästerskap som var felfri banhoppningen. Stoet visade stor spänst och säkerhet i sin hoppteknik och stannar på sitt dressyrstraff 50,9 efter första dagen. Flera av de åtta startande hästar i årgången hade det besvärligt med underlaget på gräsbanan som var hal efter ihärdigt regnande under lördagen.

(16.40) Alice (sto e Hip Hop u Alicia ue Magini uppf Fredrik Linell äg Therese Torstensson) blev högst bedömd av de 22 startande 4-åringarna i både dressyr och hoppning och har tagit ledningen. Hon slutade på 8,2 i dressyren och 8,2 i hoppningen. Stoet har under lördagen bland annat visat prov på fin ridbarhet i båda momenten och bra bjudning på hinder. 

(19.00) När de 24 hästarna i klassen för 5-åringar är färdiga med sin dressyr och hoppning ligger Easy Come Easy Go (val e Quite Easy u Silandra ue Lux Z uppf/äg Therese Olsson) i topp. Den välhoppande valacken rids av sin uppfödare under mästerskapet och var en av sju hästar som klarade banhoppningen i regn och rusk utan fel. Domarna gav honom högst poäng i dressyren, och höll två hästar bättre än honom i hoppningen. 

Breeders avslutas med terräng för alla tre årgångar i morgon, söndag.

Läs mer

Start- och resultatlistor

Arrangörens hemsida

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar