Sport
11 juli 2015 12:25

Aldenfalk tog rubb och stubb

Falsterbo blev en härlig vecka för Emelie Aldenfalk. En unghäst i final och till unghäst-VM och sedan seger i både kval och final i Gina Tricot Future Elite. - Han skötte sig bra, inte på topp men bra, sa en nöjd segrare och nybliven Lövsta-stipendiat.(Uppdateras med bilder)

Aldenfalk tog rubb och stubb
Emilie Aldenfalk med Winton var populär segrare i Falsterbo. LottaGyllensten

Kür för young rider ekipage betyder allt som oftast mycket modern musik, årets hits ibland, parat med ganska innovativa mönster. Gina Tricot Future Elite i Falsterbo var inget undantag. 
Många av de unga ryttarna klarar att mixa musik själva eller med kompisars hjälp och gör sin egen kür.

Det blev ledning i halva klassen med 71.250% för danska Anne Fabricius Tange och Sundorfs Aqino, en klar förbättring från deras kval men ändå med några malörer. De slutade på andra plats totalt

Isabella Tovek red sin stilige Connery till ett mer specialanpassat arrangemang med moderna låtar i botten blandat med Celine Dions I’ alive till galoppen. Connery har mäktig aktion i galoppen, men rör sig samtidigt lätt och elegant. De slutade 69,50 procent efter en miss i bytena i vart fjärde språng.

Smaragd och Amalie Egholm-Hebgaard gjorde ett fint program och var en av få som inte inledde med skritt in. Hon rider delvis till tonerna av ledmotivet till filmen Life Of Brian med Always look on the bright side. Blev 68,458 procentdå båda bytesserierna hade fel.

Hoppstammade Infernal T har utbildats av sin ägare Ann-Sofie Antonsson och tävlats framgångsrikt av Lisa Munther i junior och YR-klasser. Lisa rider till full klubbstämning med sång och allt. Till bytena ljuder rösten ”Come along now boy” och det blir ganska effektfullt till den ganska enkla takten. De gjorde fina halvpiruetter och har ett starkt galopp-program. Från sin egen fanclub fick Lisa minst 100 procent. De tre domarna gav 70,53 procent.
– Jag är jätteglad, detta är det bästa vi gjort och jag hoppas vi får rida på den internationella tävlingen på Ribersborg i augusti, sa Lisa som gjort programmet till sin kür själv.

Emelie Aldenfalk och Winton bar favoritskapet som kvalvinnare och startade därför sist. De gör halt vid A och går sedan rakt upp i en bytesserie till tonerna av Jouleen av Dolly Parton. Till travdelarna växlar musiken till mer old school toner, något som de flesta domare uppskattar. Till skritten växlar det ner till saxofonsolo och nästan dansbandsmusik. Sedan går programmet över till mer galopp och piruetter till klassiska Shadows-gitarrer. Hitills har Winton inte satt en hov fel. De debuterade i april 2014 i Lövsta Future Challenge och red även en Intermediare I B så nivån är behaglig för dem. Emilie har precis fått stipendium från Lövsta, nu är hon en av Ulla Håkanssons Ajax-stipendium. Det blev preliminärt 71,71 procent efter ett litet fel i en serie.
– Det gick bra, vi hade någon miss precis i början annars var han felfri, vi tävlar nationellt härnäst och rider Lövsta Future Challenge under nästa år, berättade Emelie.
Hennes augusti blir intensiv ändå med unghäst-VM med Jinx Ek i tyska Verden för första gången.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden