Hoppning
29 maj 09:03
Ridsportplus

Alexander Zetterman GP-tvåa med sin stjärna: ”Grymt bra form”

InternationelltDet blev dubbelt svenskt på prispallen när det fyrstjärniga meetinget i belgiska Opglabbeek avslutades med en Grand Prix över 1,55-hinder sent på lördagens eftermiddag. Alexander Zetterman red Triton Hästak till en andra plats: "Väldigt kul när allt faller på plats", säger han.

Alexander Zetterman GP-tvåa med sin stjärna: ”Grymt bra form”
Alexander Zetterman och Triton Hästak. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var 50 startande i klassen och tolv av dem satte en nolla i första rundan.

Hästen är i grymt bra form och har varit på G länge. Alexander Zetterman.

När omhoppningen var klar visade det sig att det blev svenskt på både andraplatsen genom Alexander Zetterman och Triton Hästak (SWB hingst f -12 e Cabachon-Winningmood, uppf Hästak AB, äg Incitamentet AB, Knut-Axel Nordenbelt och Royne Zetterman AB) och på tredjeplatsen genom Wilma Hellström/Cicci Bjn (SWB sto f 2011 e CiCi Senjor Ask-Tornesch, uppf JM Sohlman HB, äg Wilma Charlotte Hellström).

De båda svenskarna – som dessutom red klassens enda SWB-hästar – tillhörde de åtta som var felfria även i omhoppningen. Triton Hästak var endast sex hundradelar efter segrande belgiska ekipaget Koen Varecke/Lector vd Bisschop.

– Så kul! Hästen är i grymt bra form och har varit på G länge, säger Frankrikebaserade Alexander Zetterman om hingsten som han vann Falsterbos Grand Prix med förra året. 

Efter Falsterbosuccén hade hingsten en liten dipp och Alexander Zetterman har arbetat med att hitta metoder som gör att hästen ska må och prestera optimalt.

 

Säsongen 2022 inleddes med en längre vistelse i Spanien och tävlande på Sunshine Tour med två segrar 1,45 i början av året. Efter det blev det en längre vila och nu är hingsten alltså tillbaka med besked.
–  Det är väldigt kul när allt faller på plats, säger Alexander Zetterman som har haft Triton Hästak sedan hingsten var fem år.

Maxade räcken

Konkurrensen i lördagens Grand Prix var högklassig och banan svår nog.
– Banan var teknisk och hade några maxade räcken.  Och det var bra motstånd som alltid på dessa tävlingar, fortsätter Alexander Zetterman.

Nu närmast planerar han att starta sin stjärna i på de trestjärniga meetingen i Cabourg och Compiegne 3.

Alexander Zettermans andraplats gav ungefär 200 000 kronor i prispengar och Wilma Hellströms tredjeplats gav ungefär 150 000 kronor.

Seger för Eckermann

Henrik von Eckermann har också varit på plats under det belgiska meetinget och har bland annat vunnit en 1,45-hoppning tillsammans med Susanne Toveks 11-åriga BWP-sto Luna Vd Mespel.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden