Fälttävlan
25 april 2015 15:48

Algotssons tar för sig i Italien

Systrarna Sara Algotsson Ostholt och Linda Algotsson har haft en bra terrängdag i italienska Montelibretti. De ligger tvåa och fyra i den långa trestjärniga klassen medan familjeuppfödningen Judy är tvåa i CIC***.

Algotssons tar för sig i Italien
Sara Algotsson Ostholt på gång i den trestjärniga terrängen.

Sara Algotsson Ostholt och Reality 39, ”Bigsy”, tappade en placering efter lördagens terräng och låg först trea inför söndagens banhoppning. Det blev en del tidsfel i terrängen och avståndet till ledande Andrew Hoy/Algebra, Australien, är knappt sex straff. Efter en reglering av resultaten ligger ekigaget tvåa.
– Bigsy är helt suverän. Så lydig och reglerbar, som en gummiboll i kroppen. Vi som haft så svårt för att komma tillbaka hade idag inga problem med trekombinationerna med korta distanser. Hon får dessutom pluspoäng för att rädda ryttaren tillbaka i sadeln när jag ramlade fram lite över öronen på henne på coffin. Så glad över att vi lyckades klara terrängen utan fel på hinder, berättar Sara Algotsson Ostholt i ett pressmeddelande. 

Ekipaget blev stoppat tre minuter in i banan och fick vänta mellan tio och 15 minuter på att fortsätta. 
– Bigsy är lite trött och stel men får bästa spa-behandlingen för att vara fräsch till morgondagens hoppning, fortsätter Sara Algotsson Ostholt. 

För storasyster Linda Algotsson blev det dock ett kliv upp i resultatlistan med Fairnando. Ekipaget var nia efter dressyren men avancerade till en fjärdeplats trots en del straff för tiden. För att klara sitt EM-kval gälller det att systrarna inte har mer än 16 fel i banhoppningen. 

Det var många som inte fullföljde terrängen, en av dem är Malin Petersen och Sofarsogood. Ekipaget utgick vid hinder 14 då stoet visade hälta. Tolv av de 24 startande ekipagen återstår. 

I meetingets tvåstjärniga klass ligger Linda Algotsson sjua med Lucky Luciano. 

I tävlingens korta trestjärniga klass leder Johan Lundins tidigare häst Fernet av Kreffe med sin nye, tjeckiske ryttare Hatla Jaroslav medan familjen Algotssons uppfödning Judy är tvåa med sin spanska ryttare. Både Fernet af Kreffe och Judy är SWB-hästar. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden