Sport
25 mars 2016 08:53
Ridsportplus

Amerikansk dressyrglans

Världscupfinalen gästas i år av två amerikanska ekipage tillsammans med USA:s landslagscoach. Håll ögonen på Günter Seidel och Charlotte Jorst, båda är med i gruppen med chans till en landslagsplats i Rio.

Amerikansk dressyrglans
Landslagscoachen Robert Dover, Charlotte Jorst och Gunter Seidel är redo för final. Kim C Lundin kim@witnet.se

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

De två amerikanska ryttarna Günter Seidel och Charlotte Jorst kommer tillsammans med den amerikanske landslagstränaren Robert Dover, själv mästerskapsryttare för USA.

Günter Seidel har ridit tre OS, tre VM och fyra världscupfinaler tidigare med flera olika hästar.Han är född i Tyskland men har verkat i USA och tävlat för dem under hela sin karriär som proffsryttare. På OS i Aten red han den mäktige skimmeln Aragon och laget tog bronsmedalj. Seidel har sin bas i Kalifornien liksom Steffen Peters, lagankare i det amerikanska laget.

Här i Göteborg rider han den vackra fuxen Zero Gravity(KWPN f -04 e Royal Hit-Contender, uppf Belgien) som ägs av James och Charlotte Mashburn. Günter och Zero Gravity har tävlat Grand Prix på internationell nivå sedan februari förra året så valacken är ett verkligt framtidslöfte.

Charlotte Joorst är den danska entreprenören som sålde sitt företag, bytte nationalitet till ”American citizen” och ägnar sig åt att bli en riktigt skicklig dressyrryttare. Ja, sen startade hon ett nytt klädföretag, Kastel, av bara farten. Detta är en målmedveten superentreprenör som ridit unghäst-VM med vackre hingsten Vitalis, nu såld till Paul Schockemöhle och i avel i Europa igen.

Här i Göteborg rider Charlotte en av sina Grand Prix-hästar Kastel’s Nintendo(KWPN hingst f -03 e Negro-Monaco-Glendale, uååf Holland, äg Kastel) som ursprungligen reds av Thomas Sightenbjerggaard. Charlotte och Nintendo debuterade i mars 2013 internationellt och har sedan dess bättrat på sina resultat rejält.
– Jag behövde skaffa mig tävlingsrutin, det saknade jag jämfört med alla som ridit och tävlat i många år, förklarade Charlotte.
– Det har jag jobbat på hela vintern i Wellington och när jag kommer tillbaka ska jag starta min andra häst Kastel’s Akeem Foldager, berättade hon.
– För mig är det fantastiskt at tkomma med till finalen, en jättebra erfarenhet, hur det än går så lär jag mig och njuter av det, sa Joorst efter en helt okomplicerad vet-check.
På morgonens träning var det fullt fokus, Charlotte går in för uppgiften till fullo.

Efter avslutat pass är det tillbaka till stallet

Nu väntar frukost för både häst, groom och ryttare, 12:40 ska de in på banan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden