Sport
8 januari 15:48

Andreas Helgstrand med bakom nya Stockholm Horse Week

SHWNär Stockholm Horse Week med Global Champions Tour har premiär i juni är Andreas Helgstrand med på tåget. ”Det är ett partnerskap och Andreas kommer att fungera som ambassadör för tävlingen”, säger tävlingsledare Sara Johansson.

Andreas Helgstrand med bakom nya Stockholm Horse Week
Stockholm Stadion är platsen för nya Stockholm Horse Week. Foto: GCT och Istock

Den 13 juni går startskottet för Stockholm Horse Week. Utöver bland annat Global Champions Tour-hoppning väntar dressyr, hela vägen upp till Grand Prix Kür. Det danska dressyrimperiet Helgstrand Dressage med Andreas Helgstrand i täten är ny partner till SHW och enligt ett pressmeddelande kommer de att visa upp sin verksamhet under tävlingarna.

– Vi är stolta över att lyfta in dressyr i LGCT:s och GCL:s internationella hoppsfär. Helgstrand Dressage ger en bra språngbräda för att få tävlingarna att växa samt locka till sig de allra bästa ryttarna, säger Sara Johansson, tävlingsledare Longines Global Champions Tour Stockholm & Stockholm Horse Week i ett pressmeddelande.

Sara Johansson berättar vidare för Ridsport att mycket arbete förstås ännu återstår och att det inte är helt spikat hur Helgstrands verksamhet kommer att synas på tävlingen. Däremot är det klart att han är en engagerad partner till tävlingen och kommer att vara en ambassadör för dressyren.

”Stark partner”

– Vi var tidigt i kontakt med Andreas om det här och det var en klockren träff. Han har bra kontakt med ryttare och gillar verkligen vår dressyrsatsning.
– Det är första gången på många år som det är dressyr i samband med en GCT-tävling och jag tror att det betyder jättemycket att ha en sådan stark partner som Helgstrand Dressage, säger Sara Johansson.

Själv ser Andreas Helgstrand fram emot evenemanget.
– Det är fantastiskt att dressyr kommer att arrangeras samtidigt som den internationella stortävlingen GCT i Stockholm. Det är helt rätt väg för dressyrens framtida utveckling. Där till arrangeras tävlingarna på en historisk plats, mitt i centrala Stockholm, vilket bidrar till att besökarna får chans till att ta del av staden på ett enkelt sätt, säger Andreas Helgstrand i pressmeddelandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-