Fälttävlan
16 juni 2016 18:08

Hoy och Despontin i täten

Australiens Andrew Hoy toppar tyska Luhmühlens trestjärniga klass efter första dagens dressyr. Frida Andersén och Herta ligger fyra. I den fyrstjärniga upplagan är det belgiskt i topp.

Hoy och Despontin i täten
Veteranen Andrew Hoy har tagit täten i Luhmühlens trestjärniga version där flera svenskar finns i startfältet.

Andrew Hoy, Australien, tog ledningen i Luhmühlens CIC3* efter en stark och utrycksfull dressyr tillsammans med Cheeky Calimbo på torsdagen. Ekipaget slutade på 35,3 straff.
– Han gjorde ett underbart jobb i dag. Vi har en speciell kontakt som gör att jag alltid kan plocka fram det bästa ur honom. Hans galopparbete är exeptionellt. Jag är jätteglad över dagens uppvisning, säger veteranen Andrew Hoy i ett pressmeddelande från arrangören. 

Andersén med i matchen
OS-aktuella Frida Andersén och familjeuppfödningen Herta är med i matchen efter en dressyr som gav 47,3 straff och en fjärde plats efter att 22 av det 45 ekipage stora startfältet har gjort sin dressyr. Anna Nilsson och Luron – också OS-aktuella – är sexa med drygt 50 straff. 

Ryttarna har också fått ett första intryck av terrängen som rids på lördag. 
– Den trestjärniga banan är brilliant. Den är definitivt tillräckligt svår, men rättvis och vackert byggd. Vattnet är inbjudande och kräver mod även av erfarna hästar. Hörnen och smalhindren kräver noggrannhet och koncentration av både hästar och ryttare, säger tyska ryttaren Ingrid Klimke. 

I den fyrstjärniga klassen leder Belgiens Julien Despontin/Walando 36 på 40,20 straff.
– Han var lite spänd först, det var därför jag var lite försiktig i galoppdelen. Men skritten och traven har utvecklats mycket sedan förra året, säger Julien Despontin om hästen han tog över av Andreas Ostholt för några år sedan. 
– Terrängen har flera olika frågor och jag tror man måste vara fokuserad hela vägen. Hindren är vackert byggda och underlaget perfekt, fortsätter Julien Despontin. 

Friman har debuterat
Fyrstjärniga debutanten Jonna Friman har gjort sin dressyr med Lady Grey och slutade på 63,20 straff vilket är en tolfte plats så här långt. Den fyrstjärniga klassen ingår i FEI Classics och har 30 startande ekipage. 

Tävlingarna fortsätter med dressyr i morgon, fredag, terräng på lördag och banhoppning på söndag. 

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden