Fälttävlan
25 oktober 2020 20:50
Ridsportplus

Anna Freskgård bröt efter stark terrängdebut

Femstjärnig debutDet blev ingen avslutande hoppning i den femstjärniga fälttävlan i franska Pau för Anna Freskgård och Techno. Ekipaget kom inte till start, och Anna Freskgård berättar för Ridsport vad som hände efter terrängen.

Anna Freskgård bröt efter stark terrängdebut
Anna Freskgård och Techno i terrängen i Pau. Foto: Karolina Swärdh

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det var debut i femstjärnig klass för Anna Freskgård och Techno (SWB val f 2009 e Hip Hop u Tatti e Swift uppf Lena Vikman äg Sophia Ericsson), enda svenska ekipage till start i den femstjärniga fälttävlan i Pau i Frankrike.

  Efter en dressyr som slutade med 32,1 straff gav de sig ut på den 31 hinder och 45 språng långa terrängbanan, och kom i mål felfria på hinder, men med 9,2 straff för tiden.

  Efter terrängen berättade Anna Freskgård för Ridsport att hästen hade känts fantastiskt fin och hade krut kvar ända fram till målgång.

  Men det tog slut efter terrängen.
  − Techno fick tyvärr en liten spricka i huden i karleden efter terrängen, som han var lite öm i i dag, vilket gjorde att vi valde att inte visa honom på besiktningen eller genomföra hopprovet, berättar Anna Freskgård för Ridsport.

  Hästens hälsa kommer alltid i första hand, poängterar hon.

  − Såklart det hade varit kul att få fullfölja, men nu får jag leva på en fantastisk terrängritt som han gjorde så lekande lätt, säger Anna Freskgård.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden