Fälttävlan
13 september 2020 16:19
Ridsportplus

Florentcia årets första Breedersvinnare: ”Hon gör mitt jobb enkelt”

Breeders2020 har fått sin första Breedersvinnare. Det är Pia och Peder Sörmans 4-åriga sto som vann Breeders Trophy i fälttävlan på Strömsholm under söndagen. "Hon visade den klassen hon har under terrängen," säger stoets ryttare Christoffer Forsberg. Ägarna följde tävlingen via webb-tv och kastade sig i bilen för att hinna till prisutdelningen.

Florentcia årets första Breedersvinnare: ”Hon gör mitt jobb enkelt”
Christoffer Forsberg och Florentcia tillsammans med stoets ägare och uppfödare Peder och Pia Sörman. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Florentcia (SWB sto f 2016 e Fürst Romancier-Cortez, uppf/äg Pia och Peder Sörman) tog för sig ordentligt i den avslutande terrängen på Breeders för 4-åringar.

  Hon har bra balans och en kvickhet i sina framben. Det är en framtidshäst. Christoffer Forsberg.

  – Hon gjorde en jättebra terräng, hon visade den klassen hon har. Det är en väldigt färdig häst i psyke och kropp med fin förståelse för hinder, säger stoets ryttare Christoffer Forsberg.

  Då ingen publik – inte ens hästägare och uppfödare – fick vara med på championatet följde stoets ägare och uppfödare tävlingen via webb-tv. När de insåg att det var vinnarläge efter terrängen kastade de sig i bilen och hann från hemmet utanför Skövde precis i tid till prisutdelningen.
  – Det var så nervöst att sitta hemma och titta. Vi hade fyra minuter tillgodo när vi kom hit, säger Peder Sörman.

  Första segern i Breeders

  Det är deras första Breedersvinnare.
  – Vi har mamman till henne hemma, henne köpte vi som första stor häst till vår dotter. Vi tog några föl på henne och hade egentligen inte ta ett till. Men då vår dotter har varit i Tyskland och arbetet och Mathias Rath och skött om Fürst Romancier tyckte vi det kunde vara roligt att betäcka med honom då vår dotter tyckte att han var så himla trevlig, berättar Pia Sörman.

  Forsberg2
  Christoffer Forsberg och Florentcia i terrängen. Foto: Roland Thunholm
  Equestrian Sport
  Segerekipaget på väg genom vattnet i söndagens terräng.
  Equestrian Sport
  Ärevarv på pampiga Slottsbanan. Foto: Roland Thunholm

  Pia och Peder Sörman har bara mamman till Florentcia och Florentcia kvar. Segerstoet följer med Christoffer Forsberg tillbaka till Skåne och vad som händer i framtiden är inte helt klart än.

  – Hon ska gå någon tävling till i höst, säger Pia Sörman.
  – Det är en väldigt snäll och trevlig häst. Och Christoffer har gjort ett fantastiskt arbete med henne, säger Peder Sörman.

  ”En framtidshäst”

  Christoffer Forsberg fortsätter att ösa beröm över stoet:
  – Hon har bra balans och en kvickhet i sina framben. Hon gör mitt jobb som ryttare enkelt, säger han.
  – Det är en framtidshäst.

  Även domarna öste på och gav stoet hela 19 poäng i terrängmomentet.

  Tvåa i klassen 4-åringar blev Challenger (SWB sto 2016 e Colmander-Lucky Light, uppf/äg Marie Hägerström Bjurström), riden av Anna Freskgård, Stoet visade en härlig galopp, jämnhet i sprången och hinderklokhet under söndagens terrängprov och behöll alltså den andraplats hon hade efter dressyr och hoppning.

  Tredjeplatsen bland de 18 4-åringarna gick till Fantastica (SWB sto f 2016 e Gisborne VDL-For Keeps, uppf Lena Nyström) riden av sin ägare Tove Fritiofsson.

  Resultat

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden