Fälttävlan
13 september 2020 10:45

Röster om Breeders på Strömsholm: ”Saknar kringklasser”

BreedersÄr detta bästa lösningen för uppfödarna? Inte så bra att datumet ändrades och härligt att vara på klassisk hästmark. Läs vad några av de inblandade tycker om flytten av Breeders i fälttävlan från Flyinge till Strömsholm.

Röster om Breeders på Strömsholm: ”Saknar kringklasser”
Frida Andersén och Box Compris är ett av ekipagen i Breeders i fälttävlan 2020. Foto: Roland Thunholm

Breeders Trophy i fälttävlan har under lång tid varit förlagd till södra Sverige, de senaste åren på Flyinge. Med relativt kort varsel flyttades både platsen och tidpunkten för championatet i år.

Beslutet är praktiskt för att vi ska kunna begränsa kontakter. Tomas Torgersen.

Ridsport har fångat in några röster och åsikter om att championatet i år är förlagt till Strömsholm.

Vad tycker du om att Breeders i fälttävlan går på Strömsholm i år?

– Jag tycker det är roligt och väldigt fint att få vara här på Strömsholm även om det för mig som bor i Skåne hade varit enklare om det hade varit på Flyinge, säger ryttaren Skånebaserade ryttaren Malin Josefsson som har två hästar till start.

– Däremot tycker  jag det var dumt att Breeders blev tre veckor tidigare. Man har ju anpassat sig i sin tävlingsplanering efter det datum som fanns först och tre veckor gör ganska stor skillnad.

Hästmark

– Vi tycker det är trevligt att få vara här på Strömsholm. Det är gammal hästmark och för mig blir det lite känslomässigt då min pappa hade hade sin utbildning här en gång för länge sedan. Och så är det lite närmare för oss, säger Regina Örup, hästägare och uppfödare, Boxholms Säteri.

Begränsa mötesplatser

– Beslutet är praktiskt för att vi ska kunna begränsa kontakter. Detta är upp-och-nervända världen. Vi är vana att skapa mötesplatser och nu ska de begränsas och då är Strömsholm en bra plats. Vi fick en del synpunkter initialt om platsen. Men det känns bra nu, vi har i stort sett lika stort startfält som förra året, säger Tomas Torgersen, senior advisor SWB Equestrian Weeks.

Uppfödarnas tävling

– Jag tycker att det är både och. Terrängbanan är jättefin och ser mer internationell ut om man jämför med hur det har varit på Flyinge.

Vendelaeriksdotterrubin_vitrioscilla
Vendela Eriksdotter Rubin och Vitrioscilla ute på Strömsholms terrängbana i 4-åringarnas championat. Foto: Roland Thunholm

– Men sedan är det ju det här med att Breeders är uppfödarnas tävling. Vi har ju kämpat för att fälttävlan ska få vara med i samband med Breeders i dressyr och hoppning. Är den frågan viktigare för uppfödarna får man fundera på. Jag tror att det kan vara så, säger Gunilla Fredriksson, före detta förbundskapten i fälttävlan och medlem i Svenska Ridsportförbundets fälttävlanskommitté.

Saknar kringklasser

– Jag har inget emot att Strömsholm arrangerar Breeders, men det är tråkigt att det inte får vara några andra klasser här på grund av coronarestriktioner. Det är dyrt som det är att vara med och hade man kunnat ta med några fler hästar hade det blivit ett lite annat läge. Men det är ett jättefint arrangemang och roligt att få rida hoppningen på Slottsbanan och dressyren på Grand Prix-banan. Och terrängen är fint byggd med utbildande hinder, säger Skånebaserade ryttaren Christoffer Forsberg.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden