Fälttävlan
12 september 2020 16:49

De toppar efter Breeders första dag: ”En häst för de stora banorna”

BreedersDressyr och hoppning klarades av på lördagen vid årets Breeders i fälttävlan på Strömsholm. Här är hästarna – bara ston – som ligger i topp i de tre åldersgrupperna.

De toppar efter Breeders första dag: ”En häst för de stora banorna”
En del av ekipagen fick göra sin hoppning i kraftigt regn - ett av dem var William Nilson Fryer och Kiara, som trots allt leder championatet för 5-åringar. Foto: Roland Thunholm

I klassen för 4-åringar leder fölstoet Ghisa CML (SWB sto f 2015 e For Romance I-Florencio I, uppf Charlotte och Magnus Liliemark, äg Christina Karlsson), riden av ambulanssjuksköterskan Jenna Vesterinen.

Det svarta stoet glänste i dressyren med högst siffror och var sedan lite ojämnare i hoppningen. Det räckte ändå till en ledning totalt bland de 18 deltagande hästarna med 8+6,8.

Anna Freskgård red eleganta Challenger (SWB sto 2016 e Colmander-Lucky Light, uppf/äg Marie Hägerström Bjurström) till en andraplats efter dressyr och hoppning.

Equestrian Sport
Ledarekipaget i 4-årsklassen. Foto: Roland Thunholm
Equestrian Sport
Anna Freskgård och Challenge är med toppstriden i 4-åringarnas Breeders. Foto: Roland Thunholm

För detta ekipage var det i hoppningen som hästen glänste med fin benteknik och härlig inställning. Det blev 8 poäng där och 6,6 poäng i dressyren.
–  Jag älskar henne. Det är jättehäftig häst. Hon har något speciellt, det kände jag direkt första gången jag satt upp på henne. Hon har ett härligt uttryck men var är ganska skarp och ifrågasättande i början. Men nu vill hon jobba, säger Anna Freskgård som dock är lite besviken på poängen i dressyren.
– Hon uppförde sig fint men jag fick inte riktigt fram hennes fina gångarter.
– Jag hoppas jag får fortsätta med henne, jag tror att detta är en häst för de stora banorna.

Trea är Florentcia (SWB sto f 2016 e Fürst Romancier-Cortez, uppf/äg Pia och Peder Sörman), riden av Christoffer Forsberg.

Svårighetsgraden för 4-åringarna är H90.

Resultat, 4-åringar

5-åringarnas final går i H100 och har sex startande.

Flera av dem fick göra sin hoppning på Strömsholms anrika slottsbana i hällande regn. I topp efter de två inledande momenten ligger Kiara SB (SWB sto f 2015 e Benetton Dream FRH-Windfall, uppf Monica Lindstedt Metafor AB, äg Stjärnbro Stuteri/Metafor AB) riden av William Nilson Fryer.

Resultat, 5-åringar

Equestrian Sport
Frida Andersen och Box Compris toppar 6-årsklassen efter dressyr och hoppning. Foto: Roland Thunholm

De två sexåringarna har en tvåstjärnig utmaning och detta championat leds av Box Compris (SWB sto f 2014 e Iowa-Common Sense, uppf/äg Therese Örup), riden av Frida Andersén. Stoet, som är systerdotter till VM-hästen Box Qutie, vann Breeders som 4-åring.

Breeders i fälttävlan avslutas med terrängprov på Österängarna i morgon, söndag.

Startlistor, terrängkartor med mera

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden