Dressyr
27 juni 2014 15:11

Anna och Hermes GPS-etta

Det blir mer svenskt i topp i norska Kristiansand. Anna Svanberg och Hermes tog hem segern i GP Special före norska och danska ekipage. Caroline Darcourt och Emilie Nyreröd knep också placeringar i dagens kval till den individuella kürfinalen på söndag.

Anna och Hermes GPS-etta
Segrande Anna Svanberg och Hermes 1086(SWB) tog hem klassen idag, bilden från SM-2014 på Ericsberg. Kim Lundin

Bland de 21 startande i dagens internationella Grand Prix special blev det ordentligt omrört i resultatlistan. En som vässade sig ytterligare var Anna Svanberg med godkände hingsten Hermes 1086 (SWB), uppfödd och ägd av Ann och Torsthen Persson på Kilhult. I Grand Prix klassen startade de som individuellt ekipage och blev tredjeplacerade, idag blev det seger på 71,294 procent.

Resultatet är ett personligt rekord för Anna och Hermes som är på en uppåtgående våg efter en tolfte plats på SM i maj. Det är deras andra start i GP special och de vann med marginal. Domarsiffrorna fortsätter att variera för de flesta ekipage, så även för Anna och Hermes.

Två i klassen blev norska Trude Hestengen på sin godkände hingst Tobajo Pik Disney, de är baserade i Danmark. trea blev sensationen från de danska mästerskapen på Broholm för några veckor sedan, agnete Kirk Thingaard med Jojo AZ.

Caroline Darcourt med Paridon Magi (SWB) blev femteplacerad tillsammans med Emelie Nyreröd på Miata, båda landade på 68,941 procent.

De femton bästa ekipagen går vidare till söndagens kür och det gäller alla svenska ekipage sånär som på Rose Mathiesen och Bocelli 1044(SWB) som hade ett helt okarakteristiskt lågt resultat idag. Väl i final så börjar alla ekipage från noll, det vill säga resultatet i GPS påverkar inte söndagens slutresultat som är kampen om titeln nordisk mästare 2014.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden