Fälttävlan
17 maj 2014 17:25

Annor toppade CNC***

Tågarpsryttaren Anna Nilsson red Luron till seger i Eketorp Eventings CNC*** på lördagen. Närmast efter kom Anna Hassö med Clover. Premiären för Swedish Eventing Tours enstjärniga klass vanns av danska gästen Cecilie Eriksen med Calvin.

Annor toppade CNC***
Anna Nilsson och Luron visade god form när de vann lördagens CNC*** på Eketorp Eventing. Lotta Gyllensten

Anna Nilsson och hennes Luron (val f 1999 e Laptop-Wendekreis) tog täten i den tolv ekipage stora trestjärniga klassen redan efter dressyren. Därefter blev det ett nedslag i banhoppningen som bjöd på en del svåra avstånd. Men efter en terrängrunda utan hinderfel gick segern till veteranen.

Terrängen reds under fint försommarväder och hade en hel del utmaningar för ekipagen. Precis som tidigare år vållade de stora rotvältorna en del problem på den kuperade banan. De kom direkt efter en mur.
– Problemet med rotvältorna är att man aldrig vet hur hästarna kommer att hoppa muren innan. Ibland hoppar de stort över och ibland inte, säger Anna Hassö som var glad över sin andraplats.
– Jag är speciellt glad över dressyren. Nu börjar vi närma oss 40 straff, säger hon.

Niklas Lindbäck och Mister Pooh slutade trea. 

På lördagskvällen avgjordes premiären av Swedish Eventing Tour, den enstjärniga upplagan. Klassen hade 22 startande och segern gick till danskan Cecilie Eriksen/Calvin som arbetade sig uppåt från den nionde plats hon hade efter dressyren. Bästa svenska ekipage blev Flyingeryttaren Moa Kulle/Caspar som slutade tvåa. 

Den tvåstjärniga upplagan av Swedish Eventing Tour avgörs i morgon, söndag.

Resultat, CNC***

Resultat, CIC*, Swedish Eventing Tour

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden