Hoppning
30 september 08:30

Ännu en topplacering till Henrik von Eckermann 

InternationelltHenrik von Eckermann och Glamour Girl är sedan länge en speedduo att räkna med. På fredagen blev det ytterligare en 1,55-placering för det välsynkade ekipaget, denna gång i Barcelona.

Ännu en topplacering till Henrik von Eckermann 
Henrik von Eckermann och Glamour Girl. Foto: Roland Thunholm

I Barcelona närmar det sig Nations Cup-final, men Sverige är som bekant inte med i högsta ligan i år. Däremot blev det en blågul tredjeplats i fredagens City of Barcelona Trophy för Henrik von Eckermann och hans speedhäst Glamour Girl.

1,55-klassen bjöd på 33 startande ekipage, varav fem red dubbelt felfritt. Den svenske världsettan var drygt en och en halv sekund efter segraren, den supersnabbe Julien Epaillard med Donatello d’Auge. Epaillard är också den som allra mest flåsar von Eckermann i nacken, med sin andraplats på världsrankningen. Tvåa blev en annan snabb fransman, den tidigare världsettan Simon Delestre med Dexter Fontenis Z.

Resultatlista 1,55

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden